Uprava se zahvalila Marinu Cuculiću, a kao veliko pojačanje dovela Šimu Markića.

Mjere zbog pojave virusa COVID-19 polako se ublažuju, dopušteni su treninzi na otvorenom, nastavak seniorskih ligaških natjecanja je sve bliži, a uprava kluba je u zimskoj pauzi odradila još jedan ozbiljan posao i treneru Paveliću na raspolaganje dovela veliko pojačanje na sve tri vanjske pozicije u vidu Šime Markića.

Drugi je ovo puta u godini dana da Markić oblači dres našega kluba. Prvi puta se ekipi priključio tijekom zimskog prijelaznog roka sezone 2019./2020. i bio jedna od važnih karika u osvajanju 1. mjesta u 3.HRL zapad prije nego je natjecanje zbog već spomenutog virusa COVID-19 prekinuto, da bi prvi dio sezone 2020./2021. nastupao za domaćeg drugoligaša RK Biograd. Novi poziv i prezentirani projekt  (nastojanje ulaska u 1.HRL jug) privukao je Markića da i drugi puta brani boje Rukometnog kluba “Gospić”.

Šime Markić je rukomet počeo trenirati u mladim kategorijama RK Biograd 2000. godine. Seniorima se polako počeo priključivati već 2004., sa samo 14 godina, a u matičnom klubu se zadržao do 2009. kada s 19 godina prelazi u tadašnji RK Zadar Slad i natječe se u jedinstvenoj 1.B ligi. Nakon godinu i pol dana vraća se u domaći Biograd s kojim osvaja 1. mjesto u 2.HRL jug i ulazi u 1.HRL jug. Odlične predstave cijele ekipe, ali i samog Markića koji se prometnuo u najboljeg strijelca postizavši i po 15 pogododaka na utakmici, prometnule su ih već u prvoj sezoni u jednog od glavnih konkurenata za ulazak u Premier ligu. Na žalost nisu uspjeli.

Tijekom rukometne karijere nekoliko je puta bio na popisu izbornika u mlade kadetskoj, kadetskoj i juniorskoj selekciji Hrvatske, više puta najbolji strijelac 2.HRL i 1.B HRL.

Veliki talent i teški rad, te rezultati i na terenu prikazane igre nisu ostale nezapažene. Markić je više puta imao ponude iz Premijer lige i to klubova iz samoga vrha,  kao i ponude iz prve Francuske i Mađarske lige, no zbog obitelji se nikada nije odlučio na taj iskorak.

Počašćeni smo što je Markić i unatoč trenutačnim ponudama iz 1.HRL jug i Premier lige prepoznao projekt našega kluba i objeručke ga prihvatio.

Šimi želimo puno sreće i uspjeha u našem klubu, te se nadamo da će nastaviti ostvarivati sjajne rezultate koji su ga pratili čitavu karijeru.