Jedan od ciljeva svakog rukometaša i rukometašice zasigurno je poziv na okupljanje selekcija svoga uzrasta, a poziv na takvu vrstu treninga u prvom je redu rezultat dugogodišnjeg odricanja te upornog i kvalitetnog treniranja.

Ove će se sezone u kategoriji djevojčica organizirati veći broj okupljanja regionalnih selekcija, a za cilj će imati praćenje razvoja svih igračica s područja Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije kao i rukometašica grada Ogulina.

Prvo regionalno okupljanje za djevojčice U15 (2008./2009.) održano je u subotu, 7. listopada 2023. godine, u Opatiji, a na uvodni je trening, kako bi se dobio što bolji uvid u sve rukometašice od kojih se u budućnosti može očekivati kvalitetan rukometni razvoj i napredak, bila pozvana 41 djevojčica.

Među pozvanim igračicama njih čak 9 su članice Rukometnog kluba „Gospić“. Lara Dumičić, Nika Ivančić, Sara Vukelić, Matea Gučanin, Anja Rukavina, Marta Kulaš, Marta Šulentić, Dorotea Faflja i Paulina Franić, koja je izostala zbog zdravstvenih razloga, tijekom dvosatnog su treninga pokazale svoj rukometni talent, rukometne kvalitete, vještine i znanja i, sigurni smo, ostavile odličan dojam koji je uvjet za pozive na sljedeće ovakve aktivnosti.

Uz trenera Vanju Antića koji je bio stručni regionalni voditelj okupljanja, u svojstvu trenera sudjelovao je i trener Robert Havliček.

Važno je napomenuti kako su sve rukometašice iz Gospića, ali i ostalih klubova, u fazi praćenja i već u slijedećem pozivu na regionalno okupljanje na popisu mogu biti neka druga imena.

Čestitamo svim djevojkama na pozivu i vjerujemo kako će njihova imena u budućnosti postati poznata rukometnoj javnosti Hrvatske.