Odigrane su utakmice 9. kruga 1.HRLDA zapad nakon kojih smo još jednim korakom bliže plasmanu među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj.

U subotu, 24.3.2018. godine, smo otputovali u Buje i snage odmjerili s ekipama Buja i Umaga. Unatoč velikim problemima oko sastava ekipe i izostanka Delišimunovića (bolest), Kovačevića (ozljeda), Dasovića (školske obveze), te bolesti Marasa, Vukelića i Milkovića koji su ipak smogli snage, stisli zube i odigrali veoma bitne utakmice, uspjeli smo ostvariti pobjedu i uvelike se približiti ostvarenju plasmana na završnicu prvenstva Hrvatske.

RK BUJE – RK GOSPIĆ 17:20 (9:7) – osjetilo se od samog početka utakmice da su dečki iscrpljeni i da nisu pravi, no nekako smo uspjevali utakmicu zadržati na malom zaostatku do kraja prvog poluvremena (9:7). Veoma loše je izgledala naša igra na oba kraja terena, a u sivilo se uklopio i golman Stilinović. U nastavku odlično odigravamo 6-0 obranu, radimo seriju 3:0 i prelazimo u vodstvo 10:9. Ekipa Buja je iskoristila kratak period dekoncentracije u obrani, povela 12:11, 13:12 i 14:13, no u posljednih sedam minuta par obrana Stilinovića daje ekipi vjetar u leđa, te pogotcima Rajiča, Klobučara, Marasa i Milkovića dolazimo do jako vrijedne pobjede rezultatom 20:17. Rajič je postigao 6, Starčević 5, dok je Milković dodao 3 pogotka.

RK GOSPIĆ – RK UMAG 20:24 (7:14) – odličan ulazak u utakmicu i vodstvo 3:1 fizički duplo jača ekipa Umaga ubrzo smanjuje i prelazi u vodstvo. Naši igrači se jednostavno nisu uspijevali hrvati sa fizički superiornijim protivnikom i na odmor odlazimo pri zaostatku od 7 pogodaka razlike. U drugih 20 minuta utakmice igramo pametnije, uspijevamo izbjegavati kontakte s igračima Umaga, umjesto kontakta tražimo loptu što nam je donijelo nekoliko prilika da se sasvim približimo. Napokon je nekoliko obrana povezao i Stilinović na golu te smanjujemo zaostatak na 20:22. U tim trenucima ne uspijevamo realizirati sedmerac i kontru pa pobjeda ipak odlazi protivnicima u Umag. Najefikasniji je bio Starčević sa 7, te Rajič i Klobučar s po 3 pogotka.