Ostvarili smo tijesne poraze u 1. krugu 1.HRLDA zapad, no rezultati su uz malo više koncentracije mogli otići i na našu stranu.

Utakmice su odigrane u Rijeci (nedjelja, 30.9.2018.), a domaćin je bila MRK Opatija. Naša ekipa je u novu sezonu ušla s puno borbe, volje i želje, no i ova se generacija traži u svojoj formi koja će s novim utakmicama i doći.

RK GOSPIĆ – RK MORNAR CK 20:21 (13:10) – iako smo odigrali dobru utakmicu u kojoj smo većim dijelom bili veoma rastrčani, stvarali brojne prilike te vodili i po 4 pogotka prednosti, nismo uspjeli ostvariti pobjedu. Uz dva neiskorištena sedmerca, nekoliko izrađenih i nerealiziranih akcija, nismo bili skoncentrirani ni u četiri kontre. S druge strane najveće probleme nam je u napadačkom dijelu protivnika stvarao igrač na poziciji lijevog vanjskog (oko 180 cm i 80-ak kg) koji je s 10 metara uspijevao ugurati cijelu našu obranu u golmanov prostor i ukupno postići 9 pogodaka. Unatoč svemu u posljednih 5 minuta utakmice ulazimo s 2 pogotka prednosti koje protinik na žalost uspijeva preokrenuti i ostvariti tijesnu pobjedu. U našim redovima su najefikasniji su bili Ivan Domazet sa 6 i Matija Bukovac s 4 pogotka.

MRK OPATIJA – RK GOSPIĆ 16:12 (11:8) – ekipa Opatije je od samog početka utakmice ušla u bolji ritam i cijelu utakmicu održavala prednost od 2 do 3 pogotka. Pokušavali su naši dječaci ući u potpuni egal, ali nisu uspjeli fizički paprirati protivniku koji na kraju odnosi pobjedu od 4 pogotka prednosti.