Dječaci u djevojčice 2006. i 2008. godišta odigrali su (subota 6.10.2018.) 6 utakmica i ostvarili 4 pobjede!

Svoje prve utakmice 1.HRLDB zapad i prve utakmice velikog rukometa uopće odigrali su u Rijeci dječaci rođeni 2008. godine i mlađi koji su u 1. krugu ostvarili dvije uvjerljive pobjede. Ekipa je bila kompletna i pokazala da je ispred nje veoma uspješna budućnost. U obje utakmice pokazali smo se kao bolji protivnik i zauzeli prvo mjesto na ljestvici.

RK VIŠKOVO – RK GOSPIĆ 8:29 (7:16) – najefikasniji su bili Mateo Jergović sa 8, Luka Borovac i Ivan Borovac s po 4, te Mladen Marković s 3 pogotka

RK GOSPIĆ – RK PEĆINE 19:11 (8:8) – Ivan Borovac postigao je 10 pogodaka, Josip Ratković 3, dok su po 2 dodali Luka Borovac, Mateo Jergović i Mladen Marković

 

Dječaci i djevojčice “A” (2006. godište) nastupali su u ligi Primorsko – goranske županije i ostvarili polovične rezultate.

Djevojčice su u ligu zakoračili pobjedom i porazom. Nakon uvodne pobjede ozlijedile su se veoma bitne Jana Vojta i Danijela Šop te nismo uspjeli osvojiti sva 4 boda.

RK GOSPIĆ – ŽRK VRBOVSKO 16:6 (8:2) – uvjerljivo najefikasnija bila je Danijela Šop s 11 postignutih pogodaka.

RK GOSPIĆ – ŽRK LIBURNIJA OPATIJA I 8:16 (3:9) – budući nismo mogli računati na ozlijeđene djevojčice, Barbara Borovac je preuzela odgovornost, no njezinih 6 pogodaka nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

 

Dječaci “A” su također nastupili u županijskoj ligi i snage odmjerili s ekipama Mornar CK i PŠR. Pobjeda i poraz nas rezultatski nisu zadovoljili, a preveliko htijenje i brzopletost stajali su nas stopostotnog učinka.

RK MORNAR CK – RK GOSPIĆ 18:9 (8:6) – bila je ovo utakmica u kojoj su nas ogromna želja, trud i agresivnost odveli u poraz. U obrani smo ginuli, radili, borili se, osvajali lopte, a u tranziciji rasipali sve ono što smo teško zaradili i iz naše kontre “2 na 1” omogućavali protivniku rekontre koje je isti i iskoristio.  Ogroman broj grešaka u dodavanju već na poziciji sredine terena odveo nas je u poraz. Najefikasniji je bio Ivan Jergović s 5 pogodaka, dok je vrlo dobar na golu bio Fran Juraj Rukavina.

RK GOSPIĆ – PŠR 22:12 (8:7) – prvo poluvrijeme je bilo vrlo slično cijeloj prvoj utakmici, čak 3 nerealizirane kontre, brojno ispadanje lopti i na odmor odlazimo samo s 1 pogotkom prednosti. U drugih 20 minuta utakmice uspijevamo ući smirenije i skoncentriranije, te se naše vodstvo malo po malo počelo povećavati do konačnih +10. Karlo Kosović i Hrvoje Rukavina s postigli po 5, dok je Ivan Jergović dodao 4 pogotka. Odličan je na golu bio Ivano Tonković.