Dječaci “B” su sudjelovali na veoma jakom međunarodnom turniru Karlović i Kauzlarić.

Minuli vikend (27./28.1.2018.) se u Rijeci u organizaciji RK Trsat održao 26. memorijalni turnir Karlović i Kauzlarić koji je bio međunarodnog karaktera. Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, koje su ponudile puno veoma jakih utakmica. Nakon što smo u grupi snage odmjerili s puno jačim protivnicima, u razigravanju smo igrali s ekipama koje smo uz opušteniju igru uspjeli pobijediti.

U subotu su se igrale grupne utakmice, a naši dječaci su bili smješteni u grupu D zajedno s RK Rude (Samobor), RK Karlovac i RK Marina Kaštela. Rude i Karlovac su se pokazale kao prejake za našu ekipu, a u konačnici su zauzele 3. i 5. mjesto, dok smo s fizički gotovo duplo jačim protivnicima iz Kaštele bili bliže pobjedi, ali je utakmica ipak završila neodlučenim ishodom, te smo zauzeli 3. mjesto.

Nakon što smo prespavali u pansionu Lucija u Kostreni, u nedjeljno razigravanje smo ušli odmorniji i opušteniji što se vidjelo na govoru tijela i na rezultatu.

Za ulazak u razigravanje od 9.-12. mjesta ostvarili smo uvjerljivu pobjedu protiv ekipe Zameta (17:7), a zatim je stigla i 11:4 pobjeda protiv ekipe Ormoža (Slo) kojom smo osigurali utakmicu za 9. mjesto. RK Poreč se pokazao kao u tom trenutku jača ekipa. Umor je kod naših dječaka učinio svoje, te smo nakon minimalnog zaostatka na poluvremenu (6:7), u nastavku pali i porazom 18:8 osvojili 10. mjesto.

Ekipa se u Gospić vratila umorna, ali i veoma zadovoljna kako rezultatom, tako i novim doživljajima, iskustvima i prijateljstvima.

 

REZULTATI

GRUPA

RK Rude – RK Gospić 18:10

RK Gospić – RK Marina Kaštela 11:11

RK Karlovac – RK Gospić 22:10

 

RAZIGRAVANJE

RK Gospić – RK Zamet 17:7

RK Ormož (Slo) – RK Gospić 4:11

Za 9. mjesto: RK Poreč – RK Gospić 18:8