Najmlađi dječaci u ligaškim natjecanjima, rukometaši trenera Mateja Udiljka, odigrali su u subotu, 4. ožujka 2023. godine, susrete 1. i 8. kola 1. HRL Zapad protiv vršnjaka MRK Arba Rab i RK Ogulin. Jednim porazom i jednom pobjedom osvojili su nova 2 boda te se trenutno nalaze na 7. mjestu sa 4 pobjede, 1 neriješenim rezultatom i 7 poraza u 12 odigranih utakmica.

Prvih 20. minuta susreta protiv rukometaša Arbe obilježili su upravo mladi Rabljani. Velika serija od čak 6:0 odvela ih je već na kraju prvog poluvremena na visokih 11:3.

U nastavku utakmice Gospićani su parirali protivnicima postigavši tek jedan pogodak manje. Nažalost to nije bilo dovoljno za dostizanje velike rezultatske prednosti iz prvog dijela pa su dječaci s Raba odnijeli pobjedu rezultatom 16:7.

Utakmicu protiv RK Ogulin igrači trenera Udiljka odigrali su čvrsto i kvalitetno. Odlična igra u prvom dijelu susreta donijela je prednost 9:2 kod odlaska na predah.

U drugom poluvremenu Ogulinci su se „probudili“, ali kombinacija velike prednosti iz prvog dijela, odlične igre dvojca Roka Šolaje i Marka Matića sa po 4 pogotka i 10 obrana vratara Nike Milkovića donosi malim Gospićanima pobjedu rezultatom 15:9.

MRK ARBA RAB – RK GOSPIĆ 16:7 (11:3) – Šolaja (3), Mahmutović (1), Ratković (1), Hećimović (1), Maras (1)

RK OGULIN – RK GOSPIĆ 9:15 (2:9) – Šolaja (4), Matić (4), Mahmutović (2), Ratković (2), Grbac (1), Pezelj (1), Maras (1)