Pred domaćom su publikom odigrani susreti 6. kola Lige za prvaka 1. HRL Zapad za dječake U15. Rukometaši Gospića odmjerili su snage s vršnjacima RK Dubovac-Gaza i RK Poreč. Pobjeda i poraz donijeli su im „mršava“ 2 boda koja su ih zadržala na 4. mjestu ukupnog poretka s 10 pobjeda i 7 poraza čime su se bodovno izjednačili s RK Rudar Adria Oil, glavnim konkurentima. Neizvjesnost odlaska na Završnicu PH potrajat će po svemu sudeći do posljednjeg kola.

Već je prvih 20. minuta susreta protiv Dubovac-Gaza pokazalo širinu klupe trenera Roberta Havličeka. Odlična igra domaće ekipe rezultirala je visokom +6 prednošću na kraju prvog poluvremena (15:9).

Nastavak susreta donio je nastavak čvrste i kvalitetne igre Gospićana. Sve do 27. minute Dubovčani su odgovarali na pritisak igrača Gospića koji su nakon spomenute minute postigli 5 uzastopnih pogodaka i otišli na +10 (25:15). Iako su protivnici do posljednje minute pružali otpor prednost mladih Ličana ostala je nedostižna i kod posljednjeg sučevog zvižduka rezultat je bio 33:20.

Pritisak utakmice protiv ekipe Poreča pokazao se prevelikim za mlade rukometaše Gospića. Prvo je poluvrijeme ekipa trenera Havličeka djelovala pomalo bezidejno što je rezultiralo prednošću od +6 Porečana kod odlaska na predah (14:8).

Početne minute nastavka utakmice davale su dojam da će igrači Gospića uhvatiti priključak. Nažalost, nakon 28. minute igrači Poreča su dvjema serijama od 3:0 otišli na +7 (21:14). Posljednjih 5 minuta Ličani su „ubacili u 5 brzinu“ i postigli čak 7 pogodaka ali je prednost koju su Istrijani stvorili ostala nedostižna. Susret je završio pobjedom gostiju rezultatom 24:20.

RK GOSPIĆ – RK DUBOVAC-GAZA 33:20 (15:9) – Bukovac (6), Milković (5), Ratković Ju. (5), Hećimović (4), Borovac (4), Ratković L. (3), Jergović (2), Marković (2), Tonković Javorina (1), Sertić (1)

RK POREČ – RK GOSPIĆ 24:20 (14:8) – Hećimović (6), Milković (6), Borovac (3), Stilinović (2), Ratković L. (1), Jergović (1), Jerković (1)