Nakon što je Rukometni klub „Gospić“ krenuo u suradnju s RK PPD Zagreb kojom je svim svojim muškim članovima otvorio dodatne mogućnosti u rukometnom razvoju, na red su došle i pripadnice nježnijeg spola.

Začetak suradnje s RK Podravka Vegeta, najtrofejnijim ženskim rukometnim klubom, ekvivalentna je prethodno spomenutoj suradnji dječaka, a za cilj, uz njegovanje prijateljskih odnosa klubova, stjecanje prijateljstava samih rukometašica, ima i praćenje talenata kao i dodatno približavanje Gospića samom vrhu rukometne karte Hrvatske kojem djevojčice kluba zadnjih godina i pripadaju.

Suradnja je to koja pokazuje kako se kvalitetan rad, upornost i predanost uvijek prepoznaju, a vrhunski rezultati nikada ne ostaju sami za sebe. Spomenuta suradnja će donijeti nemjerljiva iskustva te dati mladim gospićkim rukometašicama poticaj za budućnost.

Prva aktivnost realizirana je u nedjelju, 23. travnja 2023. godine, kada su u Koprivnicu otputovale djevojčice U14 i U12.

Po dolasku su Gospićke rukometašice posjetile trofejnu sobu s velikim brojem pehara koji označuju najveća ostvarenja kluba, a kroz kratko predavanje su spoznale koja je ustvari veličina Podravke kao kluba u ženskom rukometu Hrvatske i Europe.

Djevojčicama U12 trenerice Antonije Matić i onima U14 trenera Vanje Antića uslijedile su prijateljske utakmice s vršnjakinjama domaćina. Utakmice su se igrale 3×20 minuta, a cilj je bio da sve igračice na terenu dobiju značajniju minutažu.

Igračice 2010./2011. godišta u utakmicu su ušle čvrsto i sa željom da pokažu sve naučeno. Podravkine djevojčice ipak su pokazale kvalitetu više i tijekom cijele utakmice bile u vodstvu. Iako utakmica nije imala rezultatsku važnost igrao se lijepi rukomet koji je potvrdio kako su djevojčice iz Gospića na putu da postanu odlične rukometašice. Utakmica je završila rezultatom 27:21 na strani rukometašica Podravka Vegete.

RK PODRAVKA VEGETA – RK GOSPIĆ 27:21 – Luketić (7), Vukelić (5), Halapa (3), Nikšić (2), Mesić M. (2), Došen (1), Balenović (1)

Djevojčice U14 trenera Antića nisu odigrale utakmicu natjecateljskog naboja, a rezultat je nakon prvih 40 minuta susreta bio 21:25. Ove buduće seniorke Gospića pokazale su kako opravdano glase za najbolju generaciju gospićkih rukometašica. Uspješno su parirale rukometašicama Podravke kojima je odigrana utakmica služila kao priprema pred odlazak na Završnicu prvenstva Hrvatske u Poreč. U posljednjih 20 minuta igre trener je počeo raditi značajne rotacije u ekipi kako bi sve djevojčice iskusile igru protiv jedne vrsne momčadi pa se ekipa Podravke rezultatski „odlijepila“ i utakmicu završila pobjedom rezultatom 44:28.

RK PODRAVKA VEGETA – RK GOSPIĆ 44:28 – Ivančić (7), Rukavina (5), Vukelić (3), Gučanin (3), Delač (2), Kulaš (2), Butković (1), Vujičić (1), Krpan (1), Franić (1), Šulentić (1), Holjevac (1)

Odlazak na utakmicu seniorki Podravke protiv Lokomotive i svjedočenje pobjedi domaće momčadi bio je doživljaj koji je dodatno uljepšao ovaj dan pun sportskih uzbuđenja.

Gospićki klub je ponosan na još jednu povijesnu i hvalevrijednu suradnju, a domaćinu iz Koprivnice zahvaljuje na odličnom domaćinstvu koje će ostati u pamćenju i u kojem su se mlade rukometašice zaista osjećale kao kod kuće.

Veselimo se nastavku suradnje i nadamo dolasku Koprivničanki u Gospić već na jesen u pripremama za novu sezonu.