Vijesti oko sudjelovanja na državnim rukometnim završnicama u sezoni 2021./2022. postale su svakodnevica rukometa u Gospiću. Razmazili su nas rukometaši i rukometašice našega grada do te mjere da se stječe dojam da je ulazak u završnu borbu za prvake Hrvatske na klupskoj ili školskoj razini nešto sasvim normalno, lako i jednostavno ostvarivo.

Situacija i realnost je sasvim drugačija, a ovi izuzetni uspjesi rezultat su isključivo napornog i izuzetno kvalitetnog treniranja, podrške roditelja, te talenta kojeg djeca posjeduju. Na klupskoj razini potrebno je biti veoma uspješan tijekom cijele sezone i kroz dvadesetak odigranih utakmica ostvariti plasman među prva 4 mjesta u ligaškom natjecanju što su prvi puta u povijesti kluba ostvarile tri ekipe Rukometnog kluba “Gospić”, dječaci U13, dječaci U11 i djevojčice U12.

Dječaci U13 su uspjeli ostvariti veliki uspjeh i na turniru najboljih zauzeti 9. mjesto od više od 140 ekipa spomenutog godišta u Hrvatskoj.

Školski sport također zahtijeva odigravanje kvalifikacija, najprije na županijskoj, a zatim i na regionalnoj razini. Djevojčice 7. i 8. razreda već su ranije ove godine svoju školu i grad Gospić prezentirali devetim mjestom, dok su se dječaci toga uzrasta popeli na tron okitivši se titulom prvaka Hrvatske.

Isti uspjeh imaju prilike ponoviti i djevojčice 5. i 6. razreda OŠ dr. Jure Turića koje su na županijskom bile uvjerljive protiv igračica Senja, da bi u petak, 20. svibnja 2022. godine, sudjelovale na regionalnom natjecanju u Splitu.

Polufinalna utakmica donijela je uvjerljivu pobjedu protiv igračica iz Metkovića, dok su u finalnoj utakmici gospićanke potvrdile kvalitetu i susretom protiv Jelse, u kojem pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje, ostvarile plasman na državnu završnicu koja se od 31. svibnja do 3. lipnja 2022. godine održava u Vinkovicima.

Spomenuta ekipa rukometašica pod vodstvom trenera i učitelja Vanje Antića šesta je ekipa s područja Gospića koja će u tekućoj sezoni sudjelovati na jednoj od rukometnih završnica i boriti se za prvaka Hrvatske.

Ekipi i treneru čestitamo na novom izuzetnom uspjehu, te im želimo puno odlučnosti i sportske sreće koja će u našu školu i grad donijeti još jednu državnu medalju.

Dječaci 5. i 6. razreda na žalost nisu uspjeli preskočiti istu letvicu, te su polufinalnim porazom od Dugopolja usmjereni u borbu za treće mjesto u kojoj su bili bolji od Metkovića.

DJEVOJČICE – 5. I 6. RAZREDI

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA 17:5 (11:2) – Vukelić S. (8), Ivančić (6), Kulaš (2), Fajdić (1)

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ JELSA 12:9 (9:5) – Ivančić (4), Vukelić S. (3), Kulaš (3), Gergi (1), Vukelić M. (1)

DJEČACI – 5. I 6. RAZREDI

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ DUGOPOLJE 13:17 (7:9) – Asić (3), Tomljenović (3), Sertić (2), Duić (2), Stručić (2), Pintar (1)

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ STJEPANA RADIĆA 20:13 (10:4) – Sertić (11), Sarić (2), Stručić (2), Tomljenović (2), Jurčić (1), Duić (1), Župan (1)