Kraj sezone je već tradicionalno rezerviran za Festival rukometa tijekom kojega se uz završne turnire mladih rukometaša i rukometašica svih dobnih kategorija odigrava završnica kupa Hrvatske, te održava trenerski seminar.

Ove godine Udruga Hrvatskih rukometnih trenera organizirala je 45. Središnji seminar trenera koji se od 13. do 15. svibnja 2022. godine održao u Poreču. Sudjelovanje na seminaru je obavezno za sve rukometne trenere u Hrvatskoj, a ove je godine participiralo i 8 trenera Rukometnog kluba “Gospić” što je najviše ikada.

Antonija Pavelić, Antonija Matić, Beba Romac, Zvonimir Knežević, Mate Pavelić, Ivan Jelić, Josip Štampar i Vanja Antić tijekom tri su dana slušali predavanja poznatih rukometnih trenera i predavača Line Červara, Nenada Šoštarića, Nikole Foretića, Hrvoja Horvata, Ranka Rajovića, Vlade Šole i mnogih drugih, te na taj način obnovili i nadogradili svoja dosadašnja rukometna znanja čime su službeno produžili svoju rukometnu licencu za natjecanja u sezoni 2022./2023..

Odlična je ovo priprema za sljedeću sezonu u kojoj klub planira nastaviti s odličnim rezultatima i razvojem mlađih dobnih kategorija natječući se u gotovo svim kategorijama državnih liga dječaka i djevojčica, a Gospićani se nadaju da će se u Gospiću i iduće sezone gledati prvoligaški seniorski rukomet.