U Kulturno informativnom centru u Gospiću je u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine, s početkom u 19,30 sati održana redovna sjednica Skupštine Rukometnog kluba “Gospić”.

Okupljene skupštinare predsjednik kluba Tomislav Rukavina, tajnik Vanja Antić i predsjednica Vijeća roditelja Josipa Milković izvijestili su o radu i financijama u protekloj 2021., te su najavili planove za 2022. godinu koja bi nakon normalizacije društvenog i sportskog života (virus COVID-19) trebala biti odrađena u cijelom obujmu.

U 2022. godinu Rukometni klub “Gospić” ušao je s nešto više od 350 članova i na svim razinama niže povijesne rezultate. Što na klupskom, što na školskom frontu mladi rukometaši i rukometašice izvrsnim su uspjesima ostvarili sudjelovanje na čak šest državnih završnica na kojima je cilj boriti se za prvaka Hrvatske u raznim kategorijama, dok su seniori okončali, također povijesnu, sezonu natječući se u prvoligaškom rangu.

Poseban uspjeh koji će zauvijek ostati upisan u povijesnim knjigama Rukometnog kluba „Gospić“, OŠ dr. Jure Turića i školskog sporta Hrvatske je zlatna medalja i titula prvaka Hrvatske dječaka 7. i 8. razreda.

U klubu djeluje čak 11 trenera koji se brinu o grupama u Gospiću, Udbini, Korenici i Brinju, no aktivnosti i brojnost će ubrzo zahtijevati povećanje i na tom području.

Jednoglasno su izglasane i izmjene u Izvršnom odboru gdje je dugogodišnjeg predsjednika, a kasnije i člana IO Ivana Biljana zamijenio Božo Marković, kao i izmjene u Vijeću roditelja gdje su Dujo Došen, Ana Kovačević i Ivana Nikšić Šulentić svoja mjesta prepustili Tajani Maras, Mariji Fajdić i Tei Vukelji Tomljenović.

Članovima, igračima, trenerima i svima ostalim ljudima uključenima u rad i organizaciju kluba uprava je zaželjela puno sreće, uspjeha i ustrajnosti u daljnjem radu.