Pobjedama u utakmicama 6. kola 1. HRL Zapad odigranima u nedjelju, 21. travnja 2024. godine, u Gospiću protiv vršnjakinja ŽRK Ogulin i ŽRK Vinodol djevojčice U13 osigurale su plasman na Završnicu Prvenstva Hrvatske. Među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj rukometašice trenerice Antonije Antić odlaze kao 2. u ukupnom poretku, s 10 pobjeda i tek 1 porazom, 20 osvojenih bodova u 11 odigranih utakmica.

Od prve su minute susreta protiv vršnjakinja iz Ogulina gospićke rukometašice držale dominaciju na parketu. Nekoliko serija uzastopnih pogodaka u prvih je 20 minuta ostavilo prostora protivničkoj ekipi za tek 2 postignuta gola (10:2).

U nastavku su utakmice Ogulinke bile kud i kamo konkretnije u realizaciji, ali su Gospićanke i dalje „držale konce“ u svojim rukama. Odlične Petra Balenović i Klara Luketić s po 5 pogodaka nosile su igru domaće ekipe koja je odnijela pobjedu rezultatom 20:9.

Nakon početnog pogotka ekipe iz Vinodola serijom od 3 uzastopna pogotka Mie Vukelić, koja je u susretu postigla ukupno 7 pogodaka, Gospićanke preuzimaju vodstvo. Do kraja prvog poluvremena, unatoč čvrstoj igri protivnica, gospićke rukometašice ostaju koncentriranije i odlučnije i na poluvrijeme odlaze s +4 (12:8).

Drugih 20 minuta donosi kvalitetniju igru ekipe Vinodola. Gošće su postigle 3 gola više od domaćih djevojčica, a već spomenutoj Mii priključila se Petra Balenović s također 7 realiziranih šuteva što je Gospićankama bilo dovoljno za pobjedu rezultatom 20:19.

Klara Luketić izabrana je za najkorisniju igračicu susreta protiv ŽRK Ogulin, dok je ta titula u utakmici protiv ŽRK Vinodol pripala Petri Balenović.

RK GOSPIĆ – ŽRK OGULIN 20:9 (10:2) – Luketić (5), Balenović (5), Došen (3), Mesić M. (2), Andrijević (2), Blažević (2), Nikšić (1)

ŽRK VINODOL – RK GOSPIĆ 19:20 (8:12) – Balenović (7), Vukelić (7), Mesić M. (3), Luketić (2), Andrijević (1)