Tek jedna pobjeda u susretima 9. kola 1. HRL Zapad djevojčica U15 bila je dovoljna rukometašicama Gospića za plasman među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Pobjeda protiv ŽRK Rudar „poslala“ je igračice trenera Vanje Antića na Završnicu PH pa je susret protiv RK Liburnija-Opatija prošao u emotivno opuštenijem tonu i ležernijoj igri.

Već od otvaranja utakmice protiv ekipe iz Labina domaća je ekipa djelovala odlučnije i koncentriranije. Rukometašice Rudara pokušale su držati tempo igre, ali su Gospićanke uz pomoć nekoliko mini serija na predah otišle pri vodstvu 12:9.

Drugih 25 minuta igre kod gospićke je ekipe došlo do kratkog pada koncentracije koji su Labinjanke iskoristile i s tri serije od 2:0 u 36. minuti preuzele vodstvo (15:14). Gospićanke se brzo „vraćaju u igru“ i na krilima još jednom odlične Anje Rukavina s 9 postignutih golova, upisuju pobjedu rezultatom 22:17.

Prvih je 25 minuta utakmice igra „gol za gol“ rezultat držala u neizvjesnosti. Gospićanke su određivale tempo igre, a Opatijke „hvatale“ rezultat. Na predah se otišlo s +1 na strani domaće ekipe (12:11).

Sve do 46. minute nastavka igra je nalikovala onoj u prvom dijelu utakmice. Obje su se ekipe izmjenjivale u preuzimanju vodstva, a u spomenutoj je minuti rezultat bio 21:21. Sve su igračice domaće ekipe dobile priliku u posljednjem susretu 1.HRL Zapad  i sudjelovale u porazu 24:21.

U susretu protiv ŽRK Rudar najkorisnijom igračicom proglašena je Anja Rukavina, dok je u utakmici protiv RK Liburnija-Opatija tu titulu ponijela Josipa Štimac.

RK GOSPIĆ – ŽRK RUDAR 22:17 (12:9) – Rukavina (9), Vukelić S. (5), Dumičić (2), Kulaš (2), Šulentić (2), Faflja (1), Franić (1)

RK LIBURNIJA-OPATIJA – RK GOSPIĆ 24:21 (11:12) – Rukavina (8), Vukelić S. (5), Franić (2), Pavelić (2), Faflja (1), Dumičić (1), Kulaš (1), Šulentić (1)