Odigrane su i utakmice školskog rukometnog prvenstva Ličko – senjske županije.

Školsko rukometno prvenstvo Ličko – senjske županije odigrano je u utorak, 6. ožujka 2018. godine. Domaćin je za osnovnoškolce bio Gospić, a za srednjoškolce Senj.

U Gospiću se natjecalo u kategoriji dječaka 5. i 6. (OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića (Senj), OŠ dr. Franje Tuđmana (Lički Osik) i OŠ dr. Jure Turića (Gospić)), te dječaka i djevojčica 7. i 8. razreda (OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića (Senj) i OŠ dr. Jure Turića (Gospić)).

Rezultati su potvrdili odličan rad u našem klubu, te da nema bojazni za rukomet u Gospiću. Došli smo i do nekih povijesnit rezultata, a više o tome u rečenicama ispod.

Kvalitetan i naporn rad trenera u klubu donio nam je da OŠ dr. Franje Tuđmana (Lički Osik) u kategoriji 5. i 6. razreda po prvi puta sudjeluje na navedenom natjecanju, te ujedno ostvari pobjede protiv ekipe iz Senja i svojih prijatelja iz Gospića (s kojima treniraju u grupi kluba), što im je donijelo plasman na regionalno natjecanje koje će se igrati u Splitu. Ekipa OŠ dr. Jure Turića također je, u utakmici za 2. mjesto, bila bolja od Senjana, no ostaje žal za lošijom partijom i porazom 18:19 protiv ekipe s Ličkog Osika.

U konkurenciji 7. i 8. razreda također su se na regionalno natjecanje plasirali naši rukometaši. Oni su, unatoč prednosti od 4 pogotka razlike, uspjeli zakomplicirati situaciju u samoj završnici utakmice nerealiziravši dva sedmerca. Vrhunac nesreće je i primljeni pogodak iz deveterca preko bloka po isteku utakmice. U izvođenju sedmeraca smo ipak bili mirniji, revanširali se za prošlogodišnji poraz (isto na sedmerce), te se plasirali na regionalno natjecanje u Rijeku.

OŠ dr. Jure Turića su po prvi puta predstavljale djevojičice i to u konkurenciji 7. i 8. razreda, na što smo veoma ponosni. Senjanke imaju dugo i uspješnu rukometnu tradiciju i ujedno veoma talentiranu generaciju koja je ostvarila uvjerljivu pobjedu.

U isto vrijeme u Senju su se natjecali srednjoškolci Senja i Gospića, a uvjerljivu pobjedu su ostvarili Senjani, jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj.

 

REZULTATI

OSNOVNA ŠKOLA

5. i 6. razredi

Dječaci

Senj – Lički Osik 17:19 (Dizdar 10, Jergović 5)

Gospić – Lički Osik 18:19 (Župan 9, Milković 3; Jergović 7, Dizdar 4, Hodak 4)

Gospić – Senj 23:20 (Župan 8, Hećimović 3, Bukovac 3, Milković 3)

 

7. i 8. razredi

Dječaci

Gospić – Senj 22:21 (Kovačević M. 6, Župan 4, Butorac 3, Kovačević N. 3)

Djevojčice

Gospić – Senj 8:31 (Šop 3, Milinković 2, Stilinović 2)

 

SREDNJA ŠKOLA

Dječaci

Senj – Gospić 22:8

 

Rezultati na svim područjima polako ali sigurno dolaze i to nam daje dodatni motiv za daljnji rad i traženje novih uspjeha.