Pri kraju prijelaznog roka sezone 2023./2024. seniori Rukometnog kluba „Gospić“ pojačani su dvojicom mladića iz Zadra. Eric Fratucanov i Vito Vasilj svojom će mladošću i kvalitetom doprinijeti pomlađenoj seniorskoj ekipi trenera Roberta Havličeka.

Eric je dvadesetogodišnjak iz Zadra koji se rukometom bavi od 6. godine. U 14 godina rukometnog rasta i razvoja profilirao se kao odličan igrač lijeve i srednje vanjske pozicije, a u dugogodišnjoj karijeri igrao je kao igrač RK Zadar 1954, RK Dubrava i RK Rudar Adria Oil. Dvije godine zaredom bio je među 10 najboljih strijelaca u Hrvatskoj, a na Državnoj završnici Prvenstva Hrvatske s ekipom U17 osvojio je odlično 10. mjesto.

Vito je u svojih 19 godina 7 godina rukometaš. Kao srednji vanjski svoju rukometnu karijeru gradio je u RK Zadar 1954 s kojim se, kao kapetan, dvije godine zaredom plasirao na Državnu završnicu Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste. Kao dio ekipe U17 dvije polusezone bio je u 10 najboljih strijelaca Hrvatske. Od 15. godine nastupa za seniore RK Zadar 1954, a već sa 16 godina postaje igrač standardne postave sa znatno većom minutažom.

Vjerujemo kako će seniori Gospića ovim mladim dvojicem dobiti dodatan vjetar u leđa kojim će kvaliteta svakog pojedinca i ekipe doći na viši nivo. Rukometašima zadarske škole rukometa želimo toplu dobrodošlicu i uspješan nastavak sezone.