U subotu, 11. studenog 2023. godine, su u Rijeci odigrani susreti Lige Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije za dječake U11 i djevojčice U13.

Prvi dio Lige Rukometnog saveza PGŽ za dječake U11 ove se sezone odigrava bez rezultata kako bi igrači razvijali svoja rukometna znanja i vještine te stjecali iskustvo odigravanja rukometnih utakmica bez opterećenja koje stvara poraz odnosno želja za pobjedom.

Rukometaši trenera Mateja Udiljka odigrali su susrete 1. i 2. kola protiv RK Pećine i MRK Arba Rab a, iako bez pritiska i vođenja rezultata, Gospićani su se pokazali raspoloženijim i boljim protivnikom.

Rukometašice trenerice Antonije Antić odigrale su susrete 5. i 6. kola protiv ekipa ŽRK Murvica i RK Omišalj. Upisavši dvije pobjede smjestile su se na 1. mjesto ukupnog poretka sa 4 pobjede u 4 odigrane utakmice.

Mlako otvaranje utakmice protiv ekipe ŽRK Murvica dovelo je do vodstva protivničke momčadi od 3:2. Serijama od 3:0 i 4:0 Gospićanke preuzimaju vodstvo i odlaze na 9:4 koje su do odlaska na predah povećale na +6 i rezultat 12:6.

Nastavak susreta odigrao se u znaku ekipe iz Gospića koja je odličnom realizacijom i čvrstom obranom prednost s poluvremena dodatno povećala i utakmicu privela kraju upisavši pobjedu rezultatom 20:10.

Sve do 9. minute prvog dijela derbi utakmice protiv RK Omišalj igralo se „gol za gol“. Nakon spomenute minute Gospićanke su serijom od 3 uzastopna pogotka napravile osjetniju razliku (8:5). Do isteka 20. minute gospićka je ekipa gol razliku podigla na +7 i na predah otišla pri rezultatu 14:7.

U drugom su poluvremenu rukometašice Gospića nastavile s kvalitetnom igrom protiv fizički potpuno dominantnih djevojčica u kojoj su se posebno istaknule Mia Vukelić sa 7 i Petra Balenović s 5 postignutih pogodaka. Susret je završio pobjedom Gospićanki rezultatom 21:14.

ŽRK MURVICA – RK GOSPIĆ 10:20 (6:12) – Luketić (5), Maras (4), Balenović (4), Vukelić (3), Mesić M. (1), Brkljačić (1), Došen (1), Blažević (1)

RK GOSPIĆ – RK OMIŠALJ 21:14 (14:7) – Vukelić (7), Balenović (5), Luketić (3), Blažević (2), Mesić M. (1), Maras (1), Došen (1), Fajdić (1)