U subotu, 4.3.2017. godine, smo u Rijeku, na utakmice županijske lige mlađih kadeta, otputovali s obje ekipe i 20 igrača, odigrali 3 utakmice i ostvarili pobjedu i dva poraza. RK Gospić I je ostvarila poraze od ekipa Arbe i Trsata, dok je ekipa Gospić II zaržala pozitivan niz i nastavila utrku za vrh ljestvice pobijedivši u utakmici protiv RK Omišalj. Matej Suknaić sa 17, Josip Starčević s 15, Ivan Kosović sa 7 i Bruno Vukelić sa 6 pogodaka bili su najefikasniji pojedinci u našim redovima, dok je podrška obrani bio i vrlo dobri Karlo Mataija na golu.

Ekipa Gospić I polako napreduje, te bi na kraju sezone na igračima trebali biti vidljivi ciljevi koji su postavljeni na početku sezone. Nešto lošiji pristup protiv ekipe Arbe popravljen je protiv Trsata, no ostvarena su oba poraza.

RK GOSPIĆ I – MRK ARBA 18:25

RK GOSPIĆ I – RK TRSAT 18:26

RK GOSPIĆ II – RK OMIŠALJ 24:22 – dečki su u utakmicu ušli veoma motivirano i “nabrijano”, što je umjesto pozitive stvorilo veliki pritisak u njihovim glavama. Odličan ulazak u utakmicu i vodstvo 2:0 s igračem manje osigurao nam je danas odlični Ivan Kosović (4 pogotka u prvih 7 minuta). Pri rezultatu 3:1 i s igračem više od prevelike želje ne uspijevamo vladati emocijama i glavom, te umjesto relizacije laganih uigranih prebrojavanja i povećanja vodstva na +5 razlike ulazimo u nepotrebna komliciranja što protivnika dovodi u vodstvo 4:3. U igrače se u tom trenutku uvukla nervoza koja je rezultirala brojnim dekoncentracijama u obrani i napadu, izgubljenim loptama i nerealiziranim šansama. Požrtvovnošću u obrani i fantastičnim prodorima Suknaića uspijevamo na poluvrijeme otići pri rezultatu 10:10. U drugih 20 minuta ulazimo jednako dekoncentrirano, ne uspijevamo se odvojiti sve do 34. minute kada prelazimo u vodstvo 19:16 i zadržavamo ga do kraja utakmice. Napadački su nerješiva zagonetka za protivnike bili Suknaić sa 8 i Kosović sa 7 pogodaka.