Nakon tri subotnje utakmice županijske lige u Rijeci i cjelodnevnog putovanja, danas (nedjelja 5.3.2017. godine) smo u Gospiću odigrali odgođene utakmice 10. kruga I HMKRL zapad protiv MRK Kozala i RK Poreč te uz vrlo dobru, na mometne i odličnu igru ostvarili pobjedu i poraz. Cijela ekipa je u obrambenom dijelu većinom bila na visokom nivou, a u napadu su najefikasniji bili Ante Rupčić s 10, Josip Starčević i Matej Suknaić s 9, te Bruno Vukelić sa 6 pogodaka.

RK GOSPIĆ – MRK KOZALA 30:14 – odličan pristup utakmici od prve do zadnje minute, čvrsta i pokretljiva obrana, mnoštvo spajanja, borbenosti i raznovrsni napad doveli su nas do visoke pobjede i zadovoljstva na licima. Suknaić sa 6, Rupčić i Starčević s po 5, te Vukelić s 4 pogotka bili su nazapaženiji pojedinci u napadu.

RK POREČ – RK GOSPIĆ 26:18 – puno teži, fizički superiorniji protivnik koji zauzima sami vrh tablice nije uspio naći rješenja za naš taktički dobro posložen napad pa na poluvrijeme, unatoč 2-3 promašena “zicera” i u uz odličnu obrambenu rolu Brune Vukelića na centarhalfu, odlazimo sa zaostatkom od 1 gola (10:11). Uzevši u obzir  kvalitetu protivnika, ali i da je ovo 5. utakmica u 2 dana ipak nismo mogli očekivati da ćemo se do kraja utakmice moći nositi s fizički puno jačom ekipom Poreča. U posljednjih 10 minuta utakmice dolazi do pada te ostvarujemo poraz od 8 pogodaka razlike. najefikasniji su bili Rupčić s 5 i Starčević s 4 pogotka.