U utorak, 28.2.2017. godine, je u KIC-u održana dodjela nagrada najboljim sportašima, sportskim djelatnicima i sportskim kolektivima na području Ličko – senjske županije za 2016. godinu. Pojedinačni i kolektivini uspjesi našeg kluba i članova ni ovoga puta nisu ostali nezapaženi. Rukometni klub “Gospić” je proglašen najboljim muškim sportskim kolektivom, naš trener Vanja Antić najboljim trenerom u županiji, dok su Ivan Jelić i Josip Štampar sasvim zasluženo dobili nagradu za poticaj i razvoj sporta.

Nakon što su uspjesi kluba i naših članova nagrađeni od zajednice sportova Grada Gospića, isti su ostali istaknuti i na području Ličko – senjske županije. Zajednica sportova Ličko – senjske županije izabrala je stručnu komisiju koja je primijetila rad i rezultate našeg kluba, te neke od njih valorizirala kao najbolje u županiji.

 

NAJBOLJI SPORTSKI KLUB

RK „Gospić“ – Rukometni klub „Gospić“ je posljednjih godina ostvario veliki napredak na gotovo svim područjima, od rezultata do organizacije, pa tako danas u klubu djeluje 9 grupa koje broje oko 200 članova/igrača. Napredak svih ekipa (od seniorskog do najmlađih uzrasta) je vidljiv na svakom koraku, što pokazuje i činjenica da je seniorska ekipa izborila plasman iz 3. u 2. HRL zapad, da su mlađi kadeti i dječaci osigurali plasman za natjecanje u 1. ligama u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza, te da je ekipa dječaka ostvarila povijesni uspjeh plasiravši se na PH u Umagu gdje je zauzela 13. mjesto. Očiti napredak seniorske ekipe su prepoznali i gledatelji koji su se sa svakom sljedećom utakmicom okupljali u sve većem broju. Odlične rezultate postizali su i oni najmlađi u malom rukometu koji su se gotovo sa svakog turnira vraćali s brojnim ekipnim i individualnim nagradama.

 

NAJBOLJI TRENER

Vanja Antić (RK „Gospić“) – licencirani trener Rukometnog kluba „Gospić“ koji je nekoliko godina bio trener seniora i u 2016. godini s tom ekipom ostvario uspjeh ulaska iz 3. u 2. HRL zapad. Navedeni uspjeh je od izuzetne važnosti za razvoj kluba i igrača koji u njemu djeluju. Uz seniorsku ekipu, trener je i ekipi mlađih kadeta koja je također ostvarila uspjeh, te se od 2016. godine natječe u 1. Hrvatskoj mlađe kadetskoj ligi regije zapad.

 

NAGRADA ZA POTICAJ I RAZVOJ SPORTA 

Josip Štampar (RK „Gospić“) – osoba koja se Rukometnom klubu „Gospić“, kao igrač, priključila prije 2 godine. Profesor tjelesne i zdravstvene kulture postao je licencirani rukometni trener koji tijekom cijele 2016. godine vodi 2 rukometne ekipe dječaka i djevojčica na Ličkom Osiku. Josip je čovjek izrazito vrijednih osobnosti i pozitivnih stajališta kojima svakim danom privlači sve više mladih kako bi se bavili rukometom. Svojim ponašanjem i ljudskim kvalitetama može biti uzor svim sportašima.

Ivan Jelić (RK „Gospić“) – mladi i talentirani rukometaš Rukometnog kluba „Gospić“ rođen 4.4.1997. godine već se 10 godina bavi rukometom i nekoliko je godina jedan od najbolji igrača seniorske ekipe, a u 2016. godini napravio je i korak više. Bio je jedan od stožernih igrača i često direktni čovjek odluke u utakmicama u kojima je svoju ekipu vodio do ulaska u viši rang, 2.HRL zapad. Statistički podaci od 121 gola u 24 utakmice i 5,04 pogotka po utakmici (85 pogodaka u 15 utakmica (5,67 golova po utakmici) minule sezone u 3. HRL zapad i 36 pogodaka u 9 utakmica (4 pogotka po utakmici) u prvom dijelu sezone 2016./2017. U 2. HRL zapad) za poziciju lijevog krila su izuzetno dobri rezultati. Uz igračke rezultate Ivan oko sebe okuplja nove rukometaše, trener je grupe mlađih uzrasta rođenih 2008. godine i mlađih s kojima već drugu godinu radi izuzetan posao, te im u svim područjima može biti veliki uzor.

Čestitke svim nagrađenim sportašima i sportskim kolektivima. Nadamo se da će vam ove nagrade biti samo dodatni poticaj za daljnji rad.