Gradska sportska dvorana u Gospiću bila je u petak, 8. ožujka 2024. godine, mjesto odigravanja Županijskog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u rukometu za osnovne i srednje škole.

Natjecalo se u kategorijama dječaka i djevojčica u konkurenciji 5. i 6. razreda, te 7. i 8. razreda, a OŠ dr. Jure Turića (Gospić) i OŠ S.S. Kranjčevića (Senj) predstavile su ekipe svojih najboljih rukometaša i rukometašica. U kategoriji srednjih škola natjecali su se učenici od 1. – 4. razreda Gimnazije Gospić i SŠ P.R. Vitezović (Senj).

Svi osnovnoškolci i gotovo svi srednjoškolci koji su sudjelovali u natjecanju ujedno su i članovi Rukometnog kluba „Gospić“, što pokazuje kako se kvaliteta treniranja, upornost i vrijedan rad uvijek isplati.

I ove su školske godine dominirale ekipe Gospića te su pravo nastupa na poluzavršnici Regije Jug u Dubrovačko-neretvanskoj županiji krajem svibnja ostvarile sve prijavljene ekipe grada domaćina.

Dječaci 5. i 6. razreda OŠ dr. Jure Turića nisu imali konkurenciju pa su se na spomenutu poluzavršnicu plasirali direktno, dok su djevojčice 5. i 6. razreda OŠ dr. Jure Turića iz Gospića pobjedom ostvarile isti rezultat.

Dječaci i djevojčice 7. i 8. razreda visokim su pobjedama potvrdili dominaciju i ostvarili pravo nastupa na završnici Državnog prvenstva koja se, od 15. do 17. travnja 2024. godine, održava u Poreču.

Posebno će zanimljivo biti pratiti hoće li se dječaci treći puta zaredom okititi uspjehom prvaka Hrvatske.

Učenici Gimnazije Gospić također su ostvarili pravo na nastup na završnici Državnog prvenstva u kategoriji dječaka pobjedom, a u kategoriji djevojčica direktnim plasmanom zbog izostanka konkurencije, čime je ostvaren stopostotni učinak.

Čestitke gospićkim rukometašima i učenicima na odličnim rukometnim uspjesima te želimo puno sreće na državnoj završnici.

REZULTATI

OSNOVNA ŠKOLA

DJEVOJČICE 5. – 6. RAZRED 

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ S.S. KRANJČEVIĆ 16:15

DJEČACI 7. – 8. RAZRED 

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ S.S. KRANJČEVIĆ 15:2

DJEVOJČICE 7. – 8. RAZRED

OŠ S.S. KRANJČEVIĆ – OŠ DR. JURE TURIĆA 6:13

SREDNJA ŠKOLA

GIMNAZIJA GOSPIĆ – SŠ P.R. VITEZOVIĆ 20:15