Nakon prošlotjednog osvajanja drugog mjesta sada imamo i treću najbolju ekipu u Hrvatskoj!!!

U razmaku od samo sedam dana Gospić i naš klub imaju drugu i treću najbolju ekipu u Hrvatskoj u malom rukometu.

Nakon što su dječaci 2008. godišta postali viceprvaci Hrvatske, na isto natjecanje su u Karlovac, u nedjelju 15. travnja 2018. godine, krenuli i dječaci 2007. godišta, te ostvarili još jedan povijesni uspjeh za sebe i naš klub. Na 18. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini i super mini rukometu u kategoriji dječaka 2007. godišta sudjelovalo je 40 ekipa iz cijele Hrvatske, a sve su pokušavale doći do jednog od prva tri mjesta.

Odlične igre naše ekipe koja je brojala 11 članova (9 igrača i 2 trenera) počele su od prve sekunde prve utakmice u kojoj smo ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv RK Marina Kaštela 2 rezultatom 14:8. Uslijedile su nove utakmice grupne faze. Fantastična igra protiv RK Čakovec 1  donijela je uvjerljivu pobjedu 20:6, da bi u odlučujućoj utakmici za poziciju prvog ili drugog mjesta u skupini odigrali neriješeno protiv RK Viro Virovitica (9:9), kasnijeg finalista turnira. Boljom gol razlikom zauzeli smo prvo mjesto u grupi i dobili ekipu Zadra 1954 za protivnika u 1/8 finala. Visokom pobjedom (14:6) osiguravamo plasman u 1/4 finala i utakmicu protiv RK Zagorica nakon koje rezultatom 10:4 ostvarujemo plasman u 1/2 finale. Poraz (13:8) od RK Valpovka (kasnije prvak Hrvatske) odveo nas je u utakmicu za 3. mjesto u kojoj nam je protivnik bio domaćin, ekipa Karlovca.

Bila je to jedna prava, muška, napeta utakmica u kojoj su protivnici većinom bili u blagoj prednosti od jednog do dva pogotka. Ipak, odlična obrana u završnici utakmice osigurala nam je posljednji napad pri zaostatku od 1 pogotka (9:10). Na time outu dogovaramo posljednju akciju, a Vedran Hećimović ju veoma hrabro završava izborivši sedmerac u posljednjoj sekundi utakmice kojega je sam i realizirao. Neriješen rezultat (10:10) uveo nas je u lutriju sedmeraca.

Hećimović zabija, Borovac brani, Jergović zabija, protivnik zabija, Čačić fula, no maestralni Borovac ponovno brani i slavlje počinje. Bilo je tu suza, skakanja, pjevanja, puno emocija igrača i trenera, jer ono što se teško zasluži je neprocjenjivo.

Naš Vedran Hećimović uvršten je u najbolju ekipu turnira!

Ovo je još jedan fantastični uspjeh naših rukometaša koji zbog nemogućnosti organiziranja prijevoza gotovo da i nisu otišli na ovo prvenstvo. Sreća pa nismo ostali u Gospiću.