Kvalitetan rad trenera, kao i uspjesi koje rukometaši i rukometašice Rukometnog kluba „Gospić“ postižu svake je sezone sve prepoznatljiviji u rukometu u Hrvatskoj. Jedan od najbitnijih segmenata tog uspjeha, pored predanog rada i talenta mladih sportaša, zasigurno su treneri koji svoje rukometno znanje nesebično prenose na mlade naraštaje i potencijalnih vrhunskih rukometaša.

Bitan dio svake rukometne momčadi su golmani koji će, nakon nekoliko sezona pauze, u sezoni 2023./2024. na raspolaganju kao trenera ponovno imati Ivana Brlića.

Ivan je rođen 1983. u Rijeci gdje je napravio i svoje prve golmanske korake u Rukometnom klubu “Zamet” 1993. godine. U Zametu je proveo 10 godina a svlačionicu je dijelio s, na tom području poznatim golmanima, Saršonom i Šimunovićem, kao i bivšim reprezentativcem Hrvatske Stevanovićem. Vodio je i mali rukomet 2005. godine zajedno s trenerom Tadejom Široka.

U Gospić je povremeno počeo dolaziti u posjet obitelji da bi mu nakon nekoliko godina postao dom u kojem se zaposlio kao znanstvenik u Institutu Ivo Pilar.

Veliku ljubav i entuzijazam prema rukometu duguje pokojnom treneru Sardeliću i treneru golmana Muhi. Veseli se radu s mladim ličkim golmanima jer su, kako kaže njegov trenerski uzor Abas Arslanagić, upravo oni najvažnija karika u rukometnoj igri.

Ivanu želimo puno uspješnih sezona u trenerskoj ekipi kluba.