Svojim predanim i kvalitetnim radom u svim segmentima Rukometni klub „Gospić“ već duži niz godina bilježi porast broja članova kojih u novu 2023./2024. sezonu kreće čak 371. Samim time raste i broj rukometnih grupa koje treniraju što zahtjeva sve veći broj trenera koji će budućim rukometašima i rukometašicama prenijeti svoja znanja i vještine.

U novoj sezoni u klubu će djelovati tri nova trenera, a predstavljanje krećemo s damama.

Lara Kožuhar bivša je rukometašica koja je u svojih 23 godine trenirala dugih 12 godina. Igrala je na poziciji desnog krila, a najveći uspjesi zasigurno su dvije uzastopne titule prvaka na Državnim završnicama školskog rukometa i 4. mjesto na Završnici prvenstva Hrvatske. Rukometom se bavila u rodnoj Garešnici sve do 18. godine nakon koje ju je život doveo u Gospić kako bi ostvarila željeno životno zanimanje učiteljice razredne nastave.

Odrađivanjem praktične nastave u Osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću primjetila je mnoštvo djece u prepoznatljivim majicama Rukometnog kluba „Gospić“ što ju je pozitivno iznenadilo. Protekle je sezone povremeno dolazila na treninge dječaka U11 te uz trenera Mateja Udiljka pomalo ulazila u trenerske vode. Uprava je zapazila njene kvalitete i ponudila joj da se od ove sezone pridruži ekipi trenera što je Lara i prihvatila.

Osim trenerskog zvanja želja joj je da ju djeca vide kao životnog učitelja čime bi im približila sport i rukomet ne samo kao rekreaciju, nego kao način života s ciljem da ih oblikuje u pametne, poštene, dobre i sposobne mlade rukometaše i rukometašice.

Lari želimo dobrodošlicu u našu veliku rukometnu obitelj te joj želimo puno uspjeha i osvojenih medalja.