Rukometni klub „Gospić“ treću je godinu zaredom organizator ljetnog rukometnog kampa. Od 22. – 25. lipnja 2023. godine je Ljetni rukometni kamp „Gospić 2023.“ okupio eminentna trenerska imena Hrvatskog rukometa. Treneri su prenosili svoja znanja i iskustva na mlade gospićke rukometaše i rukometašice.

Prvog je dana upriličeno svečano otvorenje Kampa na kojem su predstavljeni svi treneri, a svaki je sudionik za uspomenu dobio i majicu. Tijekom četiri dana treniralo se dva puta dnevno pod vodstvom izuzetnih trenerskih veličina.

Iako je desetak djevojčica, zbog odlaska na kamp HRS-a, izostalo s posljednja dva dana kampa, ovogodišnji Ljetni rukometni kamp „Gospić 2023.“ okupio je nešto više od 100 rukometaša i rukometašica kluba rođenih od 2008. do 2013. godine. Dječaci i djevojčice bili su podijeljeni u 6 uzrasnih skupina (3 grupe dječaka i 3 grupe djevojčica), a svoje su rukometne vještine „brusili“ pod trenerskom palicom imena iz samog vrha trenerske piramide u Hrvatskoj:

  • Boris Dvoršek – voditelj kampa i trener rukometa
  • Goran Mrđen – trener rukometa
  • Ljiljana Zdunić – trenerica rukometa
  • Siniša Benko – trener golmana
  • Alen Marošević – kondicijski trener

Za sve uzraste bili su organizirani isključivo kondicijski treninzi, a individualizirani treninzi za golmane oduševili su mlade rukometaše.

Treniranje pod vodstvom ovakvih trenerskih veličina i ove je godine urodilo plodom budući je svaki polaznik kamp pohađao s osmjehom i imao priliku dodatno usavršiti određene rukometne elemente, ali i privilegiju raditi s trenerima s kojima većina nema priliku.

Kvaliteta organizacije kampa i kluba općenito, entuzijazam, ljubav, predanost, roditelja, djece, svih trenera i same uprave kluba, bilo je nešto što su treneri gosti primijetili i zbog čega su organizaciju pohvalili već prvoga dana.

Rukometaši su ponosni što su stvorili klub i grupe mladih rukometaša i rukometašica koji daju ono što je u današnjem životu rijetko, a to su ljudskost, pozitiva i emocija.

Uprava Rukometnog kluba “Gospić” ovim se putem još jednom zahvaljuje svima koji su sudjelovali i potpomogli organizaciju ovoga kampa, hvala roditeljima i djeci, te velika hvala trenerima Dvoršeku, Mrđenu, Zdunić, Benku i Maroševiću što su u svom gustom kalendaru našli nekoliko dana za razvoj rukometa u Gospiću i na taj način još jednom pokazali kako svi žele da ovaj kamp postane tradicionalan.

PODRŠKU SU DALI:

Ličko-senjska županija

Zajednica sportova Ličko-senjske županije

Turistička zajednica Grada Gospića

Hotel Ana, Gospić