Mlađi kadeti u sljedeću sezonu ulaze potaknuti velikom suradnjom našega kluba s Rukometnim klubom “Vrbovsko” na krilima koje je stvorena jedna veoma jaka ekipa s kojom ćemo pokušati “napasti” državnu ligu.

Uprava našega kluba razradila je veoma zanimljivu ideju i ponudila rukometnim prijateljima iz Vrbovskog kvalitetno razrađenu suradnju koja je, nakon održanih roditeljskih sastanaka, objeručke prihvaćena prvenstveno zbog dobrobiti mladih rukometaša.

Period prijelaza iz osnovne u srednju školu predstavlja problem svima, a posebno klubovima u manjim mjestima, manje zbog specifičnih godina u kojima dolazi do određenog broja odustajanja, a više zbog odlazaka djece na srednjoškoslko obrazovanje u druge gradove. Zbog navedenih činjenica ekipe u manjim gradovima nerijetko izgube okosnicu ekipe što obeshrabri ostatak ekipe da bi konačan rezultat bio dogoročno odustajanje nekolicine često i kvalitetnih igrača od treniranja. Ponukani tim razmišljanjem kontaktirali smo upravu Rukometnog klub “Vrbovsko”, organizirali sastanke s roditeljima i igračima na kojima smo bili veoma otvoreni i iskreno objasnili kako ne želimo samo one najbolje, već sve zainteresirane igrače kako bi svi nastavili svoj životni i rukometni napredak. Prijedlog je naišao na plodno tlo, kako uprave tako i roditelja i igrača, te je dogovor postignut u najkraćem mogućem vremenu.

Radi se o 9  igrača koji su se prošle sezone, igrajući za ekipu Vrbovskog, borili za prvaka lige u organizaciji Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije, te na kraju zauzeli 2. mjesto. Uz dječake iz Vrbovskog (Stjepan Mufić, Mihael Kosanović, Luka Delišimunović, Tomislav Mihelić, Antonio Heski, Edvin Drakulić, Lovro Matjašec) čija je rukometna znanja i sposobnosti godinama usavršavao trener Tihomir Kosanović, tu su i 2 dječaka iz Ogulina (Ante Stipetić i Viktor Budak) čiji je dugogodišnji trener bio naš senior Ivan Blašković. Naravno da oba trenera i dalje ostaju u trenerskom stožeru kako bi stvari što bolje i lakše funkcionirale.

Ovo je još jedna u nizu pozitivnih priča za naš klub i mlade rukometaše općenito, no projekt koji će zahjevati veoma dobru organizaciju i podršku roditelja za koju se nadamo da će kao i svih ovih godina biti neupitna.