U subotu, 18.2.2017. godine, su u Rijeci odigrane nove utakmice mlađih kadeta u sklopu lige Primorsko – goranske županije. Utakmice su odigrale obe naše ekipe (RK Gospić I i RK Gospić II), a protivnici su bile ekipe Mornara, Omišlja i Opatije u kojima su ostvarene 2 pobjede i 2 poraza.

 

Iako smo na put krenuli sa saznanjem da ćemo imati problema u sastavljanju ekipa, pomoćni trener Nikola Brkljačić je s dečkima odradio odličan posao i ostvario sve ciljeve koje smo si postavili. Ekipa RK Gospić I, koju čine igrači kojima treba puno igračkih minuta i iskustva, ostvarila je oba poraza, dok je nominalno jača ekipa Gospića II ostvarila dvije pobjede i potvrdila svoju prespektivu i kvalitetu. Najefikasniji su u našim redovima bili “starosjedioci” Matej Suknaić sa 20, Ante Rupčić sa 18 i Josip Starčević sa 16, dok su se u dobrom svjetlu u svojim prvim utakmicama pokazali novaci Raimond Quni sa 6 i Ivan Kosović s 5 pogodaka. Također pohvale golmanima Nikoli Biškupiću, te, također novaku, Antoniju Butkoviću na vrlo dobrim predstavama.

RK GOSPIĆ I – RK MORNAR 32:36 (12:19) – utakmica bez obrana u kojoj je Mornar kao favorit sigurno priveo utakmicu kraju ostvarivši pobjedu i osvojivši nova 2 boda.

RK MORNAR – RK GOSPIĆ II 18:23 (8:15) – motiv više u ovoj utakmici našim igračima je bila nes(p)retno ispuštena pobjeda i ostvarivanje neriješenog rezultata (nakon vodstva od 6 pogodaka) prošli vikend u državnoj ligi. Od samog su početka dečki u utakmicu ušli čvrsto i odlučno te stvorili rezultatsku prednost od čak 9 pogodaka prednosti (5:2, 8:3, 10:4, 18:9). Na žalost umjesto zadržavanja koncentracije i povećanja razlike na preko 10 pogodaka, ponovno dolazi do pada u motivaciji što protivnici iskorištavaju i približavaju na 19:16. Uspijevamo se konsolidirati i povećati razliku do konačne pobjede rezultatom 23:18.

RK OMIŠALJ – RK GOSPIĆ I 22:17 (8:9) – fizički uvjerljivo superijorniji protivnici uspjeli su anulirati zaostatak na poluvremenu i ostvariti pobjedu.

MRK OPATIJA – RK GOSPIĆ II 18:22 (9:11) – vrlo dobar ulazak u utakmicu rezulirao je našim vodstvom 8:3 nakon kojeg su dečki pomislili da je utakmica gotova. Igrači Opatije su malo po malo smanjivali prednost, došli do izjednačenja (13:13, 14:14, 15:15). Serijom 5:1 dolazimo do prednosti od 20:16, te mirno privodimo utakmicu kraju.