Ogulin je u nedjelju, 11.11.2018., bio domaćin 4. kruga 1.HMKRL zapad.

Za protivnike smo imali ekipe Dubovca i Karlovca te nas je samo malo mirnoće u završnici dijelilo od stopostotnog učinka.

RK GOSPIĆ – RK DUBOVAC GAZA 38:8 (21:4) – pobjeda u utakmici protiv dosta slabijeg protivnika niti jenom nije došla u pitanje. Priliku su dobili svi igrači i uglavnom ju iskoristili. Razlika je svakom minutom sve više rasla i došla do konačnih +30. Ivan Starčević potigao je 10 dok je Borna Milković dodao 7 pogodaka.

 

RK KARLOVAC – RK GOSPIĆ 17:17 (12:11) – u utakmicu smo zbog nes(p)retne ozljede skočnog zgloba u završnici utakmice protiv Dubovca ušli bez izuzetno važnog Ivana Starčevića, no unatoč tome brzim reakcijama dolazimo do početnog vodstva 2:0. Lako stečena prednost kao da nas je uljuljala, popuštamo i u obrani i u napadu, te omogućavamo protivniku jednako brzo sustizanje prednosti (2:2). Većinu prvog dijela smo bili u pozitivnom ritmu od 1 pogotka prednosti, no dva puta ne uspijevamo “prelomiti” utakmicu u našu koriist i realizirati odlične prilike za odvajanje na 3 razlike. Kada ne iskoristiš prilike koje ti se nude to ti se obije o glavu. Tako je bilo i u ovom slučaju pa na odmor odlazimo sa zaostatkom od 1 pogotka (12:11).

Niz sudačkih odluka na našu štetu bude veliki inat u našim igračima sredinom drugog poluvremena. Pri zaostatku 13:15 i s igračem manje ostavljamo srce na parketu i protivnika bez pogotka, zabijamo 2 gola i izjednačavamo na 15:15. Novu odličnu obranu potvrđujemo efikasnim napadom i prelazmo u vodstvo 16:15. U tim trenucima ponovno propuštamo završiti utakmicu. Čvrsta obrana je ponovno bila uspješna, no gubimo loptu u bacanju kontre. Još jedna uspješna obrana i posljednji napad u zadnjoj minuti utakmice omogućila nam je potvrdu pobjede, no suci sude nepostojeći faul u napadu našeg, u toj situaciji, veoma pasivnog vanjskog igrača. Ekipa Karlovca poziva minutu odmora i u posljednjih 15 sekundi ulazi sa zaostatkom od 1 pogotka. Lopta dolazi do krila koje se odlučuje na šut, suci dosuđuju sedmerac i bod odlazi ekipi Karlovca.

Najefikasniji su u našoj ekipi bili Luka delišimunović i Gabrijel Rajič s po 5, a Luka Maras je postigao 3 pogotka.