U subotu, 5. studenog 2022. godine, seniori Rukometnog kluba „Gospić“ odigrali su pred domaćom publikom utakmicu 6. kola 2. HRL Zapad protiv ekipe RK Mornar Dramalj–Crikvenica.

Od samog početka bila je to utakmica u kojoj se vidjelo kako će se o pobjedniku odlučivati u zadnjim minutama susreta.

U prvom su poluvremenu gosti bili za nijansu bolji i odlučniji iako su im Gospićani puhali za vrt. Rezultat je kroz prvih 30 minuta bio na strani gostiju, a razlika je u nekoliko navrata iznosila i +3. Golmani RK „Gospić“ nisu bili na njima uobičajnoj razini pa se na predah otišlo s rezultatom 18:16 na strani rukometaša iz Crikvenice.

Drugi je dio susreta donio drugačiju, zanimljiviju i čvršću igru domaće momčadi. Već nakon 32. minute igrači trenera Bilića napravili su seriju 4:0 kojom su okrenuli rezultat u svoju korist, a protivnicima dali do znanja kako nije kraj do posljednjeg sučevog zvižduka.

Sve do 49. minute gosti su imali minimalnu prednost ali tada, uz nekoliko odličnih obrana Kolačevića i Nekića u ključnim trenucima, već standardno odlični Markić (12) i Cvjetković (6) uzimaju „stvar u svoje ruke“ i serijom 4:0 okreću rezultat u korist domaćina koji do kraja utakmice ostaju sabraniji i odlučniji te odnose pobjedu rezultatom 34:32.

Najefikasniji u ekipi Gospića bili su Šime Markić i Kristijan Cvjetković s već spomenutih 12 odnosno 6 postignutih pogodaka.

RK GOSPIĆ – RK MORNAR DRAMALJ–CRIKVENICA 34:32 (16:18) – Markić (12), Cvjetković (6), Suknaić (5), Matulović (3), Merhar (2), Antić (2), Pavelić (2), Kovačević (2)