Dječaci 2008. godišta su na domaćem terenu odigrali utakmice 3. kruga 1.HRLDB zapad.

U subotu, 16. studenoga 2019. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću ekipe Gospića, Ogulina, Karlovca i Senja odigrale su nove utakmice u sklopu natjecanja u 1.HRLDB zapad.

Unaprijed se znalo da će derbi utakmice između Gospića i Karlovca, te Senja i Gospića biti veoma napete i tijesne do posljednjeg sučevog zvižduka, a tako je i bilo.

Iako naša ekipa nije prikazala naročito dobru i lijepu igru na kakvu smo u utakmicama tijekom posljednje dvije godine navikli, ostvarili smo 3 pobjede (Ogulin – Gospić) i pokazali srčanost i karakter, karakteristike koje igrači ove ekipe oduvijek posjeduju.

Tri pobjede i novih 6 bodova na našem kontu zadržalo nas je na 1. mjestu na tablici.

 

RK GOSPIĆ – RK Š.R. KARLOVAC 13:10 (6:8)

Nismo dobro ušli u utakmicu, a protivnici koji su od posljednje susreta puno napredovali su to objeručke prihvatili i tijekom prvih 15 minuta utakmice uglavnom držali minimalnu prednost, da bi na odmor otišli s 2 pogotka viška. Brojne dekoncentrirane i neobjašnjive reakcije naših igrača (izlasci u aut, dekoncentracija u dodavanju, manjak napadačke i obrambene agresivnosti, neralizirani sedmerac) obilježile su prvo poluvrijeme.

Prve minute nastavka protekle su u istom ritmu. Marković Ml. za Gospić i Bosiljevac za Karlovac zabijaju za 7:9 kada do izražaja dolazi karakter ove ekipe. Niti u tim trenucima nije sve bilo idealno, ali borba, srčanost i čvrstina u obrani koja nas oduvijek krasi donijela nam je pobjedu. Gosti su u posljednjih 14 minuta utakmice samo jednom bili precizni, dok su Jergović s 3, Borovac L., Marković Ml. i Stilinović s po jednim pogotkom napravili 6:0 seriju i zaključili utakmicu.

Jergović i Marković Ml. su postigli po 4 pogotka, Borovac L. je bio precizan 2 puta, dok su po 1 pogodak dodali Maras, Borovac I. i Stilinović.

 

RK SENJ – RK GOSPIĆ 9:14 (3:3)

Još jedna jako loša, blijeda i gotovo nezainteresirana predstava nešto izmijenjene ekipe tijekom prvog poluvremena i samo 3 postignuta pogotka nije ono što dečki mogu i koliko vrijede. Nastavak loših reakcija u drugih 15 minuta utakmice rezultiralo je novim zaostatkom (7:8) kada ekipa ponovno u pravom trenutku kvalitetno psihički reagira i u posljednih 6 minuta prelama utakmicu.

Odličan obrambeni pristup i nekoliko sigurnih obrana golmana Josipa Ratkovića donijelo nam je i napadačku odlučnost koju su u završnici kapitalizirali Borovac L. s 3, Jerogvić s 2 i Borovac I. s 1 pogotkom za još jednu 6:0 seriju i novu pobjedu.

Najefikasniji su u našim redovima bili Jergović sa 6, Borovac L. s 5 pogodaka.

 

RK OGULIN – RK GOSPIĆ 1:19 (0:12)

Nakon dvije emocionalno jako teške uslijedila je jedna lakša u kojoj su priliku dobili igrači koji su malo ili nisu nikako ulazili u ranijim utakmicama. Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a u strijelce su se upisali Milković (5), Ratković Jo. (4), Tonković Javorina (3), Maras (2), Ratković Ju. (2), Stilinović (1), Marković Ma. (1), Marković Ml. (1)