Rukometaši 5. i 6. razreda OŠ dr. Jure Turića iz Gospića i našega kluba sudjelovali su na dugo iščekivanoj poluzavršnici, i uslijed nevjerojatnih propusta nisu izborili plasman na državno prvenstvo osnovnih škola.

U Zadar smo otputovali s velikim očekivanjima zasnovanim na odličnoj generaciji dječaka, no unatoč saznanjima da smo jako dobri, znali smo da ćemo igrati protiv veoma kvalitetnih ekipa i da će biti teško.

Izvlačenjem 4 ekipa osnovnih škola iz Solina, Metkovića, Zadra i Gospića dobili smo polufinalne parove Gospić – Zadar, Solin – Metković.

Rutiniranom igrom ostvarili smo pobjedu protiv oslabljenog protivnika iz Zadra i plasirali se u finale gdje nam je protivnik bila fizički puno jača ekipa iz Solina. Solinjani su veći dio utakmice proveli u vodstvu od 2-3 pogotka. Sredinom drugog poluvremena promjenom obrane s 5-1 u 6-0 ulovili smo pozitivan ritam i došli na -1. U tim trenucima imamo sedmerac za izjednačenje, te dolazi do očigledne krive izmjene golmanskog para protivnika (oba golmana 5 metara u terenu). Unatoč protestima suci ne dodjeljuju isključenje za golmana ekipe Solina. Nikola Kovačević uspijeva realizirati sedmerac, te dolazi do nove očite krive zamjene golmana koju suci ponovno ne sankcioniraju kaznom od 2 minute s igračem manje. Nakon nekoliko desetaka sekundi dolazi do još jedne krive izmjene, ovoga puta dva igrača, što suci ni ovoga puta jednostavno nisu željeli, a morali su, kazniti.

Umjesto da imamo 3 igrača više, u sljedećem napadu smo primili pogodak u igri 6 na 6 koji do kraja utakmice nismo uspjeli nadoknaditi.

Ne spominjemo rezultate jer zapisnički stol (1 osoba) nije pisao zapisnike, već pogotke zabilježavao crticama po papiru, ne znamo ni tko je postigao koliko pogodaka jer to također nije bitno, a nije bitan ni semafor (nije ga bilo), kao ni ozbiljnost sudačkog para koji je pogotovo ovu finalnu utakmicu, koja je odlučivala o plasmanu na državno prvenstvo Hrvatske 5. i 6. razreda, shvatio vrlo neozbiljno.

Čestitke našim dečkima i ekipama na fer i korektnoj borbi, a posebne pohvale ekipi Solina na plasmanu na državno prvenstvo, među 4 najbolje ekipe Hrvatske.