Novi povijesni trenutci za Rukometni klub „Gospić“ dogodili su se proteklog vikenda, a zasluga su gospićkih rukometašica koje su svojom igračkom kvalitetom i talentom zaslužile svoje mjesto u selekciji regije Rijeka, Kvarner, Gospić.

Godine sustavnog i kvalitetnog rada s mladim naraštajima rukometaša odličje su Rukometnog kluba „Gospić“, a taj su rad prepoznali treneri Hrvatskog rukometnog saveza. Čak šest djevojčica 2008. i 2009. godišta sudjelovalo je na Turniru Regija za djevojčice spomenutog godišta, koji se 25. i 26. studenog 2023. godine održao u Đurđevcu između Regija Split, Rijeka, Koprivnica, Zagreb, Istra, Osijek i Zagrebačka županija. Turnir je kroz regije Istre, Rijeke, Splita, Zagreba, Zagrebačke županije, Koprivnice i Osijeka okupio 126 najboljih igračica 2008./2009. godišta u Hrvatskoj, po 18 najtalentiranijih i najperspektivnijih u svakoj regiji.

Lara Dumičić, Matea Gučanin, Anja Rukavina, Marta Kulaš, Nika Ivančić i Sara Vukelić svojim su kvalitetama zadovoljile i time zaslužile svoje mjesto u ekipi regije Rijeka koju čine Rijeka, Kvarner i Gospić, čiji je jedan od trenera bio i trener Rukometnog kluba „Gospić“, Vanja Antić.

Djevojčice su odigrale 6 utakmica koje je pomno pratio izbornik i stručni stožer reprezentacije djevojčica 2008./2009. godišta., a po povratnim informacijama možemo reći da su rukometašice svojim znanjem opravdale očekivanja.

Nije ovo kraj, već tek početak dodatnog napornog rada djevojčica kako bi im se otvorila mogućnost zakoračiti još jednu stepenicu više, tj. kako bi im se otvorila prilika biti dio Hrvatske rukometne reprezentacije svog godišta.

Čestitke igračicama, roditeljima i trenerima na ovom uspjehu koji je rezultat velikog rada, truda i odricanja.

REZULTATI

ISTRA – RIJEKA 16:26 – Vukelić (3), Gučanin (1), Rukavina (1), Ivančić (1), Kulaš (1), Dumičić (1)

SPLIT – RIJEKA 23:23 – Rukavina (5), Vukelić (3), Ivančić (1)

RIJEKA – OSIJEK 23:21 – Rukavina (4), Vukelić (3), Dumičić (2)

RIJEKA – KOPRIVNICA 23:21 – Dumičić (4), Kulaš (2), Rukavina (2), Gučanin (1), Ivančić (1), Vukelić (1)

ZAGREB – RIJEKA 22:18 – Dumičić (3), Kulaš (2), Rukavina (2), Ivančić (1), Vukelić (1)

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA – RIJEKA 19:15 – Dumičić (5), Ivančić (1)