U nedjelju, 9. listopada 2022. godine, najstarija ženska ekipa Rukometnog kluba „Gospić“ igrala je 1. krug 1. HRL Zapad. U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću, uz glasno navijanje obitelji i prijatelja, djevojčice U14 pobijedile su vršnjakinje iz RK Rab i osvojile prve bodove.

Gospićanke su prvo poluvrijeme utakmice bile podjednake s protivnicama i na predah otišle s rezultatom 7:7. Trener Vanja Antić zasigurno je pronašao prave riječi za motivirati svoje igračice jer je nastavak donio potpuno drugačiju igru domaćih rukometašica. Od 30. do 37. minute utakmice „kraljice šoka“ imale su izvanrednu seriju od čak 8:0 što ih je dovelo do prednosti od 7 pogodaka. Djevojčice s Raba do kraja utakmice nisu odustajale, ali su rukometašice Gospića ostale čvrste i utakmicu pobijedile rezultatom 20:14.

Bila je ovo utakmica koja je navijačima pružila užitak gledanja ovog rukometnog susreta, a treneru i igračicama razlog za slavlje!

Anja Rukavina proglašena je najboljom igračicom ekipe Gospića.

RK RAB – RK GOSPIĆ – 14:20 (7:7) – Rukavina (5), Gučanin (4), Vukelić (4), Ivančić (3), Kulaš (2), Franić (1), Vujičić (1)