U Gospiću su odigrane utakmice mlađih kadeta i dječaka “A” nakon kojih su potonji po treći puta zaredom osigurali sudjelovanje na završnici prvenstva Hrvatske.

Rukometna subota (21.4.2018.) je u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću ponudila 4 utakmice naših mlađih uzrasta. Na teren su izašli mlađi kadeti i dječaci “A” te snage odmjerili s ekipama Trsata i Zameta.

Prvi su nastupili (10. krug 1.HRLDA zapad) dječaci 2004. godišta (dječaci “A”) i odradili dvije dobre utakmice. U ekipu se, nakon 5 tjedana i nezgodne ozljede tetive, vratio Nikola Kovačević, ali se već na zagrijavanju ozlijedio golman Ante Stilinović, pa je iz igračkog dresa u golmanski nenadano ušao Ivan Župan.

Iako smo im stalno bili za petama, Trsat se, kao do sada jedina neporažena ekipa lige, ipak pokazao kao prejak protivnik što nas je dovelo do poraza od 4 pogotka razlike (21:17).

Utakmica protiv Zameta nam je bila puno bitnija jer bi pobjedom osigurali plasman među 20 najjačih ekipa Hrvatske. Obrana je većim dijelom utakmice bila čvrsta i skoncentrirana, u napadu je izvedba dogovorenih akcija bila veoma efikasna, a jedan od junaka utakmice je bio golman Stilinović koji je stisnuo zube i unatoč velikim bolovima u prstu desne ruke obranio nekoliko veoma bitnih lopti. Požrtvovnost i ekipna igra donijeli su nam vodstvo i pozitivan ritam od samog početka utakmice (2:1, 6:3), da bi na odmor otišli pri vodstvu od 5 pogodaka razlike (10:5). U nastavku su se ruke i noge još više opustile te utakmica završava našom pobjedom (22:15) i plasmanom na novu završnicu PH.

Najefikasniji u obje utakmice bili su Rajič s 10, Kovačević i Starčević sa po 6, te Maras i Milković sa po 5 pogodaka.

RK GOSPIĆ – RK TRSAT 17:21 (8:13) – Rajič (5), Milković (3), Starčević (3)

RK ZAMET – RK GOSPIĆ 15:22 (5:10) – Rajič (5), Maras (4), Kovačević (4), Starčević (3)

 

Mlađi kadeti su na teren izašli u 12 i 13 sati kada su odigrali utakmice ranije odgođenog 4. kruga 1.HMKRL zapad protiv dvije najjače ekipe lige koje su osigurale plasman na završnicu prvenstva Hrvatske u svojoj kategoriji. Gosti su u obje utakmice bili puno bolji i konkretniji protivnik, te ostvarili dvije visoke pobjede. Pohvale našim igračima mogu ići u segmentu voljnog momenta do posljednjih minuta utakmica.

RK TRSAT – RK GOSPIĆ 25:14 (12:5) – Starčević J. (3), Suknaić (2), Kovačević (2), Starčević I. (2), Kolačević (2), Milković (2)

RK GOSPIĆ – RK ZAMET 14:32 (6:15) – Kolačević (3), Delišimunović (3), Suknaić (2)