Seniorke Rukometnog kluba „Gospić“ odigrale su pred punim tribinama Gradske sportske dvorane u Gospiću odgođenu utakmicu 7. kola 3. HRL Zapad protiv županijskih suparnica ŽRK Senia iz Senja. Pobjedom su upisale nove bodove i trenutno se nalaze na 4. mjestu ukupnog poretka s 5 pobjeda i 4 poraza.

Utakmica je bila na rasporedu u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine, a ulazak s četiri uzastopne mini serije u prvih 11 minuta susreta dovelo je gospićke rukometašice u rezultatsku prednost (10:5). Igračice Senie iskoristile su ozljedama oslabljenu obranu Gospića za postizanje pogodaka kojima se uhvatile rezultat i zadržale se na tek golu zaostatka po isteka 30. minute (15:14).

U nastavku susreta vodila se „mrtva“ trka između domaće i gostujuće ekipe. Gospićanke su u drugih 30. minuta utakmice zbog ozljede ostale bez još dvije vrlo važne igračice, Matee Gučanin i Dorotee Faflje koje su do izlaska iz igre u rezultat upisale 3 odnosno 5 pogodaka. Unatoč tome, na krilima odlične Anje Rukavina s 9 postignutih golova, Gospićanke nakon 53. minute prave 4:0 seriju i odvajaju se na +5 što su protivnice do kraja susreta uspjele smanjiti tek za 1 pogodak (33:29).

RK GOSPIĆ – ŽRK SENIA 33:29 (15:14) – Rukavina (9), Dumičić (6), Faflja (5), Franić (4), Kulaš (4), Gučanin (3), Balenović (1), Pavelić (1)