Pomlađena seniorska momčad puna mladih rukometaša poteklih iz gospićke škole rukometa odigrala je u subotu, 7. listopada 2023. godine, utakmicu 1. kola 2. HRL Zapad protiv ekipe MRK 28. April. Visoka pobjeda na domaćem terenu osigurala je Gospićanima prve bodove i trenutno 1. mjesto u ukupnom poretku.

Ekipa trenera Roberta Havličeka u utakmicu je ušla puna želje za igrom i dokazivanjem, a da su godine rada na rukometnim vještinama dale rezultata, pokazalo se već u prvih 20 minuta. Motivirana i rastrčana igra, kako iskusnijih tako i igrača koji su premijerno igrali seniorsku utakmicu, donijela je visoku +8 (18:10) prednost kod odlaska na predah.

Dvanaest pogodaka protivničke ekipe u nastavku susreta nije bilo dovoljno za rezultatsko približavanje mladoj gospićkoj ekipi. Odlično raspoloženi Martin Kolačević na vratima, te Matija Bukovac s 9 i Petar Milković sa 8 postignutih pogodaka, zajedno sa svim ostalim igračima, od kojih su se gotovo svi upisali u listu strijelaca, doveli su ekipu Gospića do pobjede rezultatom 38:22.

Velike čestitke i pohvale treneru Havličeku i cijeloj ekipi na ovoj rukometnoj predstavi koja će svima dati dodatni vjetar u leđa.

RK GOSPIĆ – MRK 28. APRIL 38:22 (18:10) – Bukovac (9), Milković (8), Jelić (4), Suknaić (3), Stilinović (3), Ratković L. (2), Borovac (2), Marković (2), Pavelić (2), Jergović (1), Hećimović (1), Udiljak (1)