Rukomet u vrtićima zajednički je projekt Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) kojem je namjena poboljšati fizičku aktivnost djece te približiti rukometnu igru djeci vrtićkog uzrasta.

Rukomet u vrtićima “Vrtko“ ulazi u svoju drugu godinu realizacije. U petak, 22. prosinca 2023. godine, svečano su potpisani ugovori s novih devet gradova koji će od 1. siječnja 2024. godine biti dio projekta “Vrtko”. Događaj je to kojim se dodatno potvrđuje kako hrvatski rukomet ide u dobrom smjeru i kako sve kreće od najmlađih.

U drugoj fazi projekta Rukomet u vrtićima “Vrtko” sudjelovat će devet gradova i devet rukometnih klubova, a to su: Grad Gospić i RK Gospić, Grad Labin i RK Rudar Adria Oil, Grad Karlovac i RK Dubovac-Gaza, Grad Kutina i RK Moslavina, Grad Osijek i ŽRK Osijek, Grad Pula i ŽRK Arena, Grad Rovinj i ŽRK Rovinj, Grad Valpovo i RK Valpovka te Grad Županja u suradnji s RK Županja.

Predsjednik Rukometnog kluba „Gospić“ Tomislav Rukavina svečano je potpisao sporazum po kojem, od 2. siječnja 2024. godine, program Vrtko kreće s radom u Dječjem vrtiću „Pahuljica“ u Gospiću. S 80ak djece predškolskog uzrasta program će provoditi Alisa Hrle Čorak, odgajateljica s položenom D trenerskom licencom i certifikatom za provođenje programa Vrtko.

Veselimo se novim generacijama rukometaša koji će svoje prve korake napraviti upravo kroz hvalevrijedan projekt Rukometa u vrtićima.