U Ogulinu je u nedjelju, 1.12.2019. godine, odigran 4. krug 1.HRLDB zapad.

Dječaci 2008. godišta su za protivnike imali ekipe Poreča i Umaga te produžili niz nepobjedivosti i prvo mjesto na ljestvici.

Uspjeli su naši igrači prebroditi ovaj čudan period i ostati neokrznuti, tj. neporaženi. Naime, kombinirano igrajući utakmice lige Primorsko goranske županije i 1. Hrvatske rukometne lige dječaka B zapad naši su dječaci u posljednjih mjesec dana upali u jednu monotoniju pokazavši nešto lošiji pristup, a samim time i lošije predstave na terenu. S druge strane možemo biti zadovoljni jer su uvijek uspijevali prepoznati kada je “vrag odnio šalu”, pokazati karakter, stisnuti, vratiti se i pobijediti.

Krenulo je sve još 9. studenog 2019. godine nakon mlakog prvog poluvremena protiv Viškova, no ipak vodstva 7:4, te kasnije pobjede 16:9. Nastavilo se vikend nakon (16.11.2019.) kada smo na domaćem terenu protiv Karlovca, a kasnije i protiv Senja bili u zaostatku 7:9, odnosno 7:8, te u oba slučaja 6:0 serijama u posljednih 10 minuta utakmice napravili potpuni preokret.

Slično se ponovilo vikand kasnije protiv Pećina kada smo se nakon nesigurnog prvog poluvremena (8:7) otrijeznili i u nekoliko početnih minuta nastavka povisili na 18:10, te zaključili utakmicu.

Nastavak nerazumljivih prezentacija nastavio se i u utakmicama protiv Poreča i Umaga, koje smo također u završnici uspjeli preokrenuti i pobijediti.

 

RK POREČ – RK GOSPIĆ 13:14 (8:5) – Marković Ml. (3), Stilinović (3), Jergović (3), Borovac L. (2)

Novi jako loš i neobjašnjivo mlak i nezainteresiran ulazak u utakmicu s puno neodlučnosti koje su prouzročile brojne tehničke pogreške protivnici su objeručke iskoristili i držali egal do posljednjih minuta prvoga dijela kada su nas ostavili na zaostatku od 3 pogotka (5:8). U prvim minutama nastavka Porečani su poveli i +4 (9:5). Tada naši igrači, ovoga puta predvođeni obrambeno raspoloženim Jamičićem, rade “već uobičajenu” seriju i s 5:0 prelaze u vodstvo 10:9, a kasnije i 14:12. Čim smo osjetili da lakše dišemo vidjela se nova nonšalancija koju protivnici nisu uspjeli kazniti.

 

RK GOSPIĆ – RK UMAG 20:13 (9:7) – Milković (5), Jergović (5), Borovac I. (4), Stilinović (3), Borovac L. (2)

Iako smo prvih 15 minuta utakmice veoma lagano dolazili do prilika za postizanje pogotka i proveli u blagoj rezultatskoj prednosti, neefikasnost nas je spriječila da se odvojimo i prelomimo utakmicu u svoju korist već u prvom poluvremenu. Nešto bolji drugi dio donio nam je nešto uvjerljiviju pobjedu.

 

Nadamo se da će stanka koja slijedi pozitivno utjecati na naše dječake te da ćemo u proljetnom dijelu prvenstva uloviti formu i motivaciju koja nas je krasila u sezonama iza nas.