Najmlađa muška ekipa u ligaškom natjecanju, dječaci rođeni 2012. i 2013. godine, odigrali su u nedjelju, 21. travnja 2024. godine, u Karlovcu predzadnje kolo sezone. U utakmicama 10. kola 1. HRL Zapad upisali su dva poraza od ekipa RK Š.R. Karlovac i RK Sedmerac Karlovac te se time vratili na 8. mjesto ukupnog poretka.

Igrači trenera Mateja Udiljka u utakmicu su ušli pod kočnicom. Tek 3 pogotka u prvom poluvremenu protivnici su „kaznili“ s 8 golova i odlaskom na predah s +5 (8:3) čime su Gospićanima zadali težak zadatak sustizanja rezultata u nastavku utakmice.

Odlični Roko Maras, sa 6 postignutih pogodaka, drugo je poluvrijeme otvorio s 3 uzastopna gola. Nakon 26. minute, kod rezultata 9:7 na strani karlovačke ekipe, protivnici uzvraćaju istom serijom i time odlaze na rezultatsku prednost nedostižnu za gospićke rukometaše (13:9). Utakmica završava pobjedom ekipe Karlovca 17:11.

Čvrsta i odlučna igra obje momčadi obilježila je prvih 20. minuta susreta protiv ekipe Sedmerca. Nekoliko pogrešaka u obrani i nerealizirani kazneni udarac u 15. minuti omogućio je protivnicima seriju od 5 uzastopnih pogodaka koja im na poluvremenu donosi prednost +2 (9:7).

U nastavku su utakmice Karlovčani opravdali svoju vodeću poziciju na tablici. Gospićani su kvalitetom igre zasigurno pokazali koliko su kroz ovu sezonu napredovali, ali i treneru Udiljku omogućili uvid u elemente u kojima je moguć daljnji napredak i razvoj. Koncentrirana igra, čvrsta obrana i visoka realizacija protivnicima je osigurala pobjedu rezultatom 23:15.

RK Š.R. KARLOVAC – RK GOSPIĆ 17:11 (8:3) – Maras R. (6), Rogić (2), Pezelj (2), Maras A. (1)

RK GOSPIĆ – RK SEDMERAC KARLOVAC 15:23 (7:9) – Maras R. (4), Pezelj (3), Dadić (3), Ratković (2), Alibabić (2), Maras A. (1)