U Poreču se od 22. do 24. travnja 2018. godine održavala završnica školskog državnog prvenstva 7. i 8. razreda, a naša ekipa je prezentirala svoj grad, školu i klub.

Rad u klubu proteklih godina sve češće dolazi na naplatu, a u prilog tome ide i činjenica da se ekipa 7. i 8. razreda OŠ dr. Jure Turića, mahom igrači našega kluba, po prvi puta u povijesti plasirala na završnicu školskog državnog prvenstva (među 6 najboljih škola u Hrvatskoj). Sami odlazak u Poreč i uska borba za prvaka Hrvatske u školskom rukometu veliko je priznanje i čast.

Naši dječaci su bili u grupi s ekipama iz Bjelovara i Čakovca, kasnijim finalistima, te ostvarili dva poraza. Niti u jednoj utakmici, bilo zbog treme ili jačine protivnika, nismo uspjeli razviti svoju agresivnost u obrani i tečnu igru u napadu što nas je dovelo do 5. mjesta.

ŠSD “MLADOST” BJELOVAR – ŠSD “VELEBIT” GOSPIĆ 18:12 (11:7) – Kovačević M. (5), Sesar (3), Starčević (2), Kovačević (2)

ŠSD “VELEBIT” GOSPIĆ – ŠSD “ORLIĆI” ČAKOVEC 18:23 (6:12) – Kovačević N. (8), Sesar (5), Maras (3), Starčević (1), Župan M. (1)

 

Nadamo se da ćemo sličan, ako ne i bolji, uspjeh postići i u sljedećoj školskoj godini budući veliki broj dječaka ekipe ove godine pohađa 7. razred.