Poraz u završnici.

Tri dana nakon dolaska na klupu seniorske ekipe trener Antić poveo je igrače na gostujuću utakmicu 9. kola 1.HRL jug koja se u subotu, 27. studenog 2021. godine, odigrala u Buzetu protiv istoimenog protivnika. U gotovo punom sastavu u kojem je nedostajao tek vratar Kolačević, kao zamjena i drugi vratar našao se mladi Ante Stilinović (17 godina).

Upravo je Stilinović imao priliku ući u završnih 15 minuta utakmice kada mu ekipa u obrani na žalost nije pružila do tada prikazanu čvrstoću, pokretljivost i agresivnost što je dovelo do previsokog poraza.

Ušli su domaćini puno konkretnije i agresivnije u utakmicu, te u 10. minuti nošeni raspoloženim golmanom poveli 6:2. Minuta predaha i prelazak na rezervni plan urodio je plodom ulaskom Matulovića i Udiljaka. Puno pokretljivija, agresivnija i čvršća obrana malo je toga, čak i s igračem manje, dozvolila igračima Buzeta, a ono malo što je prošlo zaustavila je posljednja obrambena prepreka, Žugaj na golu.

Već u 20. minuti rezultat je bio poravnat (7:7), no novo isključenje Markića, a nepune dvije minute kasnije i Matulovića domaćini iskorištavaju i odlaze na 11:8. Kompletiranjem sastava nastavljene su odlične obrambene reakcije koje su pogotcima potvrdili Sakić i Jelić za 11:11 u 27. minuti.

Uslijedile su za prvo poluvrijeme netipične 3 minute u kojima je postignuto ukupno 6 golova, te na odmor odlazimo sa zaostatkom 15:13.

Drugi dio je donio nastavak tvrde utakmice. U samom začetku smo pogotcima Pavelića i Sakića najprije poravnali, a odmah zatim i poveli 16:15, pogotcima  Petrovića zadržali pozitivan ritam rezultata (17:16, 18:17), no igrači Buzeta uspijevaju držati priključak, te u 40. minuti i povesti 21:19.

Nova minuta odmora donijela je našim igračima upravo ono što se od nje i očekuje. Nove odlične obrane i pogotci Dželalije, Petrovića, Seferagića i Bilića dovode nas u novo vodstvo (23:22) 16 minuta prije kraja.

Još jednom odlično odrađeni obrambeni zadaci donijeli su nam napad i mogućnost odlaska na +2, no sve se uspije okrenuti u jednoj sekundi. Izgubljena lopta, bacanje kontre domaćeg igrača, pokušaj presijecanja našega golmana, kontakt s igračem Buzeta izvan vratarevog prostora nakon kojeg lopta iz odbijanca ulazi u naš gol i crveni karton Žugaja usmjeravaju daljnji tijek utakmice.

Umjesto +2, semafor pokazuje 23:23, na gol ulazi mladi Stilinović, a sljedeće dvije minute u igri s igračem manje Buzećani postižu 3 pogotka i odlaze na 25:23.

Uspijevamo održati priključak do posljednjih 10 minuta kada ulazimo možda i u jedinu crnu rupu u utakmici. Četiri do pet izgubljenih lopti, nerealizirane dvije prilike sa 6 metara i sedmerac odveli su nas u poraz 35:28.

Čestitke ekipi Buzeta, ali i našim igračima na odličnoj utakmici u kojoj smo sami sebi pokazali kojim putem trebamo ići i koji put će nam u budućnosti, sigurni smo, donijeti pozitivne rezultate.

 

RK BUZET – RK GOSPIĆ 35:28 (15:13) – Dželalija (6), Petrović (5), Jelić (4), Sakić (4), Pavelić (3), Udiljak (2), Seferagić (1), Bilić (1), Markić (1), Matulović (1)