Seniorima i mlađim kadetima je odmor završio te su krenuli sa svojim pripremama za novu sezonu.

Prvi trening odrađen je u ponedjeljak, 21.8.2017. godine, na stadionu Balinovac gdje će trener u prva dva tjedna priprema s igračim raditi na njihovoj fizičkoj spremi. U ovom dijelu priprema seniorima su priključeni i mlađi kadeti od kojih će trener Tomislav Špehar neke, ovisno o prikazanome, priključiti seniorskoj ekipi na dulji period.

Seniorska ekipa u novu sezonu ulazi uz određene izmjene u igračkom kadru. Ostali smo bez Klaudija Bašića (poslovne obveze), Matije Stipetića (ozljeda i poslovne obveze), a najveći upitnik je nastupanje Davida Stipetića (poslovne obveze). Gospićani Ivan Brajković, Milan Premuž, Ivan Pejnović, te Kristian Matijašić iz Ogulina povratnici su u rukomet, dok su se od ozljeda oporavili Marko Šimić, Igor Radaković i Ivan Sabljak. Rekovalescent je Ivan Verzon za kojega se nadamo da će ubrzo ući u sustav treninga.

Trener mlađih kadeta, Vanja Antić, neće moći računati na Luku Rukavinu (odustajanje), Raimonda Qunija (odustajanje), Antu Rupčića (upis srednje škola u Zadru) i Karla Mataiju (upis srednje škole u Zadru)., no kako smo u ranijim vijestima pisali, ekipu je pojačalo sedam igrača iz Vrbovskog i dva iz Ogulina. Vjerujemo da ekipa uz natjecanje u ligi Primorsko-goranske županije, svojim novim izgledom ima znanja i mogućnosti za sami vrh tablice 1.HMKRL zapad.