Dječaci 2007. i 2008. godišta našega kluba su se s četverodnevnog turnira u Smederevu vratili u Gospić s novim izuzetnim rezultatima i dojmovima.

Smederevo je od četvrtka (24.8.2017.) do nedjelje (27.8.2017.) bilo rukometno središte u kojem se okupilo više od 2000 rukometaša i rukometašica raznih uzrasta. Čak 16 zemalja je kroz 130 ekipa željelo postići što bolje rezultate.

Iako su naši najmlađi na turnir otputovali bez ijednog treninga u posljednja 2 i pol mjeseca (ljetna stanka) cilj je bio osvajanje medalja. Nadanja su se ostvarila i u Gospić smo se vratili sa zlatom i srebrom, te individualnom nagradom za najboljeg igrača turnira.

Dječaci 2007. godišta su turnir završili suvereno, bez poraza i sa 8 uvjerljivih pobjeda. Iako rezultati pokazuju drugačije, na turniru je bilo veoma jakih ekipa, no naši rukometaši su zaista bili odlični. Organizator je proglašavao i najboljeg igrača turnira, a nagrada za tu laskavu titulu je pripala našem Vedranu Hećimoviću .

U konkurenciji dječaka 2008. godišta smo borbu za sami vrh imali s Rukometnom školom „Vučići“ (HRV) koji su se ipak ispostavili kao bolji i jači protivnik. Osvajanje drugog mjesta u toj konkurenciji  je također još jedan rezultat na koji bezuvjetno možemo biti ponosni.

Uz odigravanje utakmica imali smo vremena za obilazak grada, muzeja i tvrđave zbog čega će ovaj turnir ostati još upečatljiviji u našem sjećanju.

Jedan od najljepših trenutaka bilo je i samo otvaranje turnira kada je svaki klub tijekom defilea kroz sami centar grada imao priliku predstavljati svoju državu, grad i klub. U velikoj gužvi od više od 2000 ljudi naše ekipe potrudile su se da se čuje za Liku i Gospić. Bakljada na kraju otvaranja bila točka na „i“ ovog upečatljivog događaja.

Organizacija turnira, kao i pristupačnost organizatora bila je zaista na visokom nivou zbog čega bi se mogli odlučiti da se vratimo i iduće godine. Veliki plus su i sami građani Smedereva koji su izuzetno otvoreni, gostoljubivi i susretljivi. Brojni upiti od kuda dolazimo i molbe za zajedničkim slikanjem  pomogli su da se osjećamo jako ugodno.

 

REZULTATI

2007. GODIŠTE

Gospić – Dršam (Slo) 21:7

Smederevo (Srb) – Gospić 10:22

Gospić – Udarnik (Srb) 13:5

Palanka (Srb) – Gospić 5:15

Dršam (Slo) – Gospić 10:16

Gospić – Smederevo (Srb) 16:7

Udarnik (Srb) – Gospić 8:15

Gospić – Palanka (Srb) 10:0

 

2008. GODIŠTE

Smederevo B (Srb) – Gospić 4:18

Gospić – Palanka (Srb) 22:2

Vučići (Hrv) – Gospić 16:10

Gospić – Speed (BIH) 14:11

Gospić – Smederevo A (Srb) 10:10

Bijeljina (BIH) – Gospić 6:16