Seniorska ekipa ostvarila je novi veliki uspjeh.

Hrvatski rukometni savez je na adresu kluba poslao potvrdu i službenu odluku da je Rukometni klub “Gospić” iz Gospića u sezoni 2021./2022. novi član 1.HRL JUG, što smo prihvatili s oduševljenjem.

 

Kako je sve krenulo?

 

Godine kontinuiranog rada s ciljanim ulaganjem na svim područjima kluba svake godine pokazuju novi napredak.

Nakon što smo dugi niz godina stvarali bazu i oko kluba okupili vojsku mladih rukometaša i rukometašica, te na taj način napravili sve preduvjete da klub bude samoodrživ, na red je, kao “šlag na tortu”, došla seniorska ekipa.

U samo dvije sezone, neki će reći unatoč, a neki zbog virusa COVID-19, iz 3. HRL zapad došli smo do, možemo reći, povijesnog plasmana u 1.HRL jug. Oni koji na dnevnoj bazi prate rad kluba, a u ovom slučaju priču oko seniorske ekipe sigurno će reći da je ovaj uspjeh ostvaren unatoč, a ne zbog virusa.

U sezoni 2019./2020. smo prije poništenja sezone kao prvoplasirana ekipa 3. HRL zapad sigurno plovili ka osvajanju lige i ulasku u drugoligaško društvo. Situacija zbog pojave virusa COVID-19 nam je onemogućila službeno osvajanje 1. mjesta, no Hrvatski rukometni savez je opravdano donio odluku o našem ulasku u viši rang i natjecanju u 2.HRL zapad u sezoni 2020./2021.

Ozbiljnim pristupanjem i planiranjem uprava je okupila ekipu koja se u konačnici pokazala dovoljno jaka za osvajanje 2.HRL zapad u sezoni 2020./2021. Sedam uzastopnih pobjeda ponovno je prekinula pojava već spomenutog virusa, a ekipa je sa strepnjom iščekivala nove epidemiološke mjere i vrijedno se pripremala za eventualni nastavak sezone u kojem smo na domaćem terenu protiv RK Rovinj trebali odlučivati o tome da ostanemo sami na vrhu ljestvice. Sezona se u konačnici nije nastavljala, već se gotovo i krenulo u organizaciju kvalifikacijskog turnira za popunu 1.HRL jug za kojega ipak nije bilo uvjeta, te je uz našu ekipu prvoligaš postao i Rovinj.

 

Ovakvo fantastično ekipiranje seniorske ekipe i ostvareni uspjeh jedino je što je našem klubu nedostajalo kako bi se zaokružila jedna zaista fantastična priča na svim razinama.

 

Mlađi uzrasti sada, osim ljubavi i entuzijazma, imaju i onaj veći razlog, onaj najveći motiv zašto biti član kluba, zašto biti rukometaš Gospića, zašto se odricati, a to je jedna nova odskočna daska, nove fantastične prilike za budućnost koje svima nama nudi prvoligaško društvo.