Proteklog se vikenda u Gospiću stvarala povijest Rukometnog kluba „Gospić“. Po prvi puta od osnutka kluba odigrana je službena seniorska utakmica u ženskoj konkurenciji i time su djevojčice, koje su od malih nogu dio kluba, ostvarile dugogodišnji cilj.

U nedjelju, 22. listopada 2023. godine, ugostile su gospićke seniorke ekipu RK Omišalj. Unatoč porazu ovaj je povijesni trenutak obilježilo prepuno gledalište puno ponosa, a rukometašice su s terena ispraćene gromoglasnim pljeskom.

Igračice trenera Vanje Antića ušle su u utakmicu nesigurno, ali je ista nakon 5. minute susreta nestala. Serijom od 4 uzastopna pogotka Gospićanke su preuzele vodstvo (5:3). Odlična igre obje ekipe donijela je izjednačen rezultat nakon prvih 30 minuta susreta (17:17).

U nastavku susreta domaće rukometašice, vidno iscrpljene dvjema teškim utakmicama i pobjedama od dana ranije, nisu uspjele parirati djevojkama iz Omišlja koje su „otišle“ na +6 (25:19). Igračice trenera Antića vratile su utakmicu u tijesne vode (zaostatak -3), ali je pritisak povijesne utakmice, umor i veće iskustvo omišaljskim rukometašicama osiguralo kontrolu nad rezultatom što je dovelo do poraza gospićke ekipe rezultatom 26:33.

Velika hvala svim gledateljima na brojnoj, glasnoj i srčanoj podršci tijekom cijelog susreta. Sljedećih vikenda vas očekujemo u još većem broju.

RK GOSPIĆ – RK OMIŠALJ 26:33 (17:17) – Rukavina (8), Vukelić (5), Ivančić (5), Kulaš (3), Dumičić (2), Faflja (1), Šulentić (1), Gučanin (1)