Nemalo smo puta pisali o ciljevima koje je pred sebe postavio Rukometni klub „Gospić“. Vjerujemo kako je već svima poznato da osim sportskih uspjeha treneri i uprava kluba za cilj imaju stvoriti mlade ljude koji u sebe imaju ugrađene ispravne životne vrijednosti.

Duži niz godina neupitni su sportski uspjesi svih dobnih uzrasta kluba. Od osvajanja medalja na turnirima malog rukometa, plasmana na Završnice prvenstva Hrvatske u onim malo starijim uzraatima i osvajanja medalja na istima, pa sve do poziva u selekcije i reprezentacije pojedinaca koji su se svojim kvalitetama istaknuli na regionalnim selekcijama.

Treneri, kao prvi uzori mladih rukometaša i rukometašica, svojim radom i predanošću svakodnevno usađuju mnoge vrijednosti u svoje igrače i igračice. Jedna od njih zasigurno je važnost obrazovanja kao i kako bit uzor svima oko sebe. Rezultat su toga lijepe riječi koje za gospićke rukometaše i rukometašice imaju organizatori svih turnira, utakmica i natjecanja na kojima sudjeluju.

Posljednje dvije godine intenzivno se radilo na ostanku domaćih igrača u srednjim školama u Gospiću, na dovođenju mladih igrača i igračica iz drugih gradova u Gospić kako bi ovdje nastavili svoje srednjoškolsko obrazovanje, a svoja rukometna znanja i vještine „brusili“ u bojama Rukometnog kluba „Gospić“.

Od školske godine 2024./2025. uprava kluba odlučila je nagraditi izuzetne uspjehe pojedinaca, kao i uzorno vladanje i odlične ocjene, sportskim stipendijama. Misao vodilja je na simboličan način istaknuti upravo one mlade sportaše i sportašice koji u svakom smislu riječi žive iznad spomenute kvalitete i koji su do sada, ali će i u budućnosti, svojim sportskim i učeničkim kvalitetama i uspjesima ispisati stranice povijesne knjige kluba.

Vjerujemo kako će ovaj način priznanja uspjeha potaknuti mlade rukometaše i rukometašice da od sada daju još više od sebe kako na sportskim terenima tako i u školskim klupama čime će biti na još veći ponos upravi, trenerima i svojim roditeljima, a svojim suigračima uzor i motivacija.