Nagrađeni sportaši i sportski klubovi od strane svih sportskih zajednica gradova i općina na području Ličko – senjske županije ušli su u konkurenciju za najuspješnije u 2021. godini. Zajednica sportova Ličko – senjske županije u velikom je broju kategorija i velikih ekipnih i individualnih sportskih rezultata izabrala one najuspješnije u prethodnoj godini.

Dodjela nagrada za najveće uspjehe postignute u 2021. godini održala se u četvrtak, 17. ožujka 2022. godine, u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” u Gospiću s početkom u 19 sati, a među laureatima našli su se i članovi i uspjesi Rukometnog kluba “Gospić”.

Dječaci U13 (2008./2009. godišta) u kategoriji perspektivna muška ekipa (mlađi uzrasti) i Tomislav Rukavina u kategoriji doprinos razvoju sporta proglašeni su najboljima u županiji.

Velike čestitke nagrađenima, te svim sportašima na cjelogodišnjem trudu, motivaciji i nastojanjima da u svom sportu daju ono najbolje od sebe, a u rečenicama niže donosimo nagrade članova Rukometnog kluba “Gospić”.

LAUREATI ZA 2021. GODINU

PERSPEKTIVNA MUŠKA EKIPA U MLAĐIM UZRASTIMA

Dječaci U13 – 2008./2009. godište (Rukometni klub „Gospić“) – Dječaci U13 su i u 2021. godini pokazali svoju dominaciju natječući se u 1.HRL zapad. Tijekom sezone 2021./2022., u 9 odigranih utakmica ostvarili su 9 uvjerljivih pobjeda, a od Karlovca, jednog od glavnih konkurenata bili su uspješniji čak 10 pogodaka razlike. Gol razlika 284:124 (+160), što je prosjek od gotovo 18 pogodaka prednosti po pobjedi, uz činjenicu da je ekipa tijekom godina razvila 14 podjednakih igrača, dovoljno govori o kakvoj se dominaciji radi. Odlični rezultati već u prvom dijelu sezone gotovo su osigurali još jedan plasman na Završnicu PH, među 20 najboljih ekipa, u borbu za prvaka Hrvatske.

NAGRADA ZA DOPRINOS I RAZVOJ SPORTA

Tomislav Rukavina (Rukometni klub „Gospić“) – Tomislav Rukavina je na poziciji predsjednika Rukometnog kluba „Gospić“ od 27. lipnja 2019. godine odnosno od početka natjecateljske godine 2019./2020. kada je cijeli klub nastavio s odličnim rezultatima na svim područjima, no streloviti uspon doživjela je seniorska ekipa koja se iz 3. lige plasirala u prvoligaško natjecanje. Posebno uspješnom i u listove knjige o povijesti kluba biti će posebnim slovima označena 2021. godina kada je klub u svakom smislu riječi postao prvoligaš. Seniorska ekipa odličnim je rezultatima stekla sve uvjete natjecanja u prvoligaškom društvu, točnije 1.HRL regije jug. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Rukavinom odradila je odličan posao u pripremi godine, a na navedeni je uspjeh dodatno mobilizirao i motivirao dotadašnje članove, ali i direktno utjecao na njihovo naglo povećanje, dao vjetar u leđa dodatnom razvoju kluba te rukometu na području Gospića i njegove okolice. Tomislav je još jedan u nizu entuzijasta koji djeluju u gospićkom rukometu, pravi predsjednik, veliki radnik, te izuzetna osoba koja svojim karakterom, stavom i odlučnošću probleme čini jednostavnijim i lakše rješivim čime se klubu otvaraju brojna vrata i stepenice za daljnji i još ozbiljniji rast i razvoj, sada već i na području Hrvatske.