U nedjelju, 8. travnja 2018. godine, je u Karlovcu održano 18. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u mini i supermini rukometu za dječake 2008. godišta, a naše ekipa je ostvarila povijesni uspjeh!!!

Mnogo smo problema imali oko sastava ekipe pri samom polasku u Karlovac, no ovoga puta nije vrijedila ona narodna “Po jutru se dan poznaje!”. Uzmemo li u obzir da je naša ekipa bila u “grupi smrti” zajedno s Vučićima i Poletom (na kraju se ispostavilo s, uz nas, dvije najjače ekipe cijelog prvenstva), te da smo porazom protiv Vučića (8:6) otvorili prvenstvo, te odigrali neriješeno s Poletom (10:10) u drugoj utakmici prvenstva u konačnici je sve završilo na najbolji mogući način. Treća utakmica grupne faze donijela nam je uvjerljivu pobjedu 13:1 protiv Hrvatskog dragovoljca 1 s kojom smo na gol razliku izbacili Poleta i sebi osigurali prolazak u veliko finale i borbu za prvaka Hrvatske.

Koncentriranijom i odlučnijom igrom u razigravanju pobijedili smo u 1/16 finala HRK Hrvatski dragovaljac 3 rezultatom 11:3, u 1/8 finala GRK Varaždin 11:6, u 1/4 finala RK PPD Zagreb 14:6 i u 1/2 finalu Primorsku školu rukometa 12:4. Finale nas je vratilo na sami početak turnira i novi/stari dvoboj s ekipom Vučića s kojima smo se ove sezone čak 5 puta susreli u finalima raznih turnira. Protivnik se pokazao kao trenutačno bolja ekipa (9:7), a mi osvajamo titulu viceprvaka Hrvatske.

Odlični Luka Borovac proglašen je za najboljeg golmana, a motor naše ekipe Mateo Jergović uvršten je u najbolju ekipu 18. Otvorenog prvenstva Hrvatske u mini i super mini rukometu za dječake 2008. godišta.

 

Ovo nije bio još jedan “obični” turnir, ovo je prvenstvo Hrvatske na kojem je sudjelovalo čak 60 ekipa, a svima je cilj bio isti, boriti se za prvaka. Želimo se zahvaliti roditeljima na neupitnoj podršci, a nadamo se da će nakon ovog uspjeha svima biti još jasnije da treneri i djeca rade fantastičan posao u klubu i da, ono što je do “jučer” bilo nestvarno, i neke naše ekipe i igrači spadaju u sam vrh Hrvatskog rukometa.