Rukomet u vrtićima zajednički je projekt Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) kojem je namjena poboljšati fizičku aktivnost djece te približiti rukometnu igru djeci vrtićkog uzrasta.

Grad Gospić i Rukometni klub „Gospić“ jedni su od devet gradova i klubova koji su u drugoj godini provedbe projekta dobili priliku priključiti se ovom hvalevrijednom projektu.

Program Rukomet u vrtićima, popularnog naziva Vrtko, s početkom se 2024. godine počeo provoditi u Dječjem vrtiću Pahuljica u Gospiću. Alisa Hrle Čorak odgajateljica je s položenom D licencom koja joj je osigurala certifikat potreban kako bi uspješno i kvalitetno provodila spomenuti program.

Prvi su treninzi okupili 30ak dječaka i djevojčica predškolskog uzrasta koji su poželjeli napraviti svoje prve rukometne korake upravo u svom vrtiću, njima poznatom okruženju. Program je potpuno besplatan i mogu mu se priključiti sva djeca od 5. godine do završetka pohađanja vrtića, a informacije o održavanju treninga možete dobiti od odgajateljica predškolskih skupina.

Malim vrtićancima želimo odličnu zabavu i puno novousvojenih sportskih znanja.