Vraćamo se zadovoljni !!!



Vratili smo se nakon trodnevnog izleta svojim kućama osvojivši 3. mjesto na X Igrama prijateljstva koje su se odigravale U Sopronu u Mađarskoj Gospićko-senjska ekipa :-), koju su vodili treneri Dragan Ostojić (RK Senj i Vanja Antić (RK Gospić)),  odigrala je 3 utakmice i ostvarila 1 pobjedu i 2 poraza, a utakmice su igrane 2×15 minuta.

Prvi protivnik Novo Mesto – počeli smo odlično protiv uvjerljivo najjače ekipe turnira i na krilima Klaudija Bašića i odličnog Milana Nekića te obranjenim zicerima Tonija Ðekanovića održavamo egal (6:6), no nekoliko nes(p)retnih reakcija u napadu i deknocentracija u obrani koštalo nas je uvjerljivog poraza rezultatom 21:13.


Druga utakmica – Bihać
– fizički jači protivnik koji je cijelu utakmicu bio u prednosti od 2 do 3 gola. Ulaskom golmana Martina Kolačevića dobili smo u ovoj utakmici željenu sigurnost i poticaj za bolji rezultat te dolazimo na minus 1 i priliku za čistu kontru koju upropaštavamo krivo dodanom loptom pri čemu se ozlijedio Klaudio Bašić (ostalo ležati na protivničkoj polovici), no sudac neobjašnjivo ne želi prekinuti igru te igrači Bihaća s igračem više postiže pogodak. Utakmica je na kraju završila našim porazom 11:14.

 


Pobjeda protiv domaćina – Sopron
– dečki su rukomet vidjeli na par treninga te je ovo za sve, pa i za našu ekipu, bila samo revijalna utakmica. Neozbiljnost je bila na nivou pa se nije mogla očekivati neka veća razlika koja je mogla biti i preko 25 golova razlike. Priliku su dobili dečki koji su manje igrali u prve dvije utakmice te su se tako u strijlce upisali i oni najmlađi (`99. godište), Andrija Orlić sa 3 i Mihćl Pielić sa 2 pogotka. Bilo je i atrakcije pa se tako Ivan Jelić jednom proslavio davši gol iz piruete. Utakmica završava rezultatom 23:7 za naše dečke.

Čestitke dečkima na velikoj borbi, ovo je za neke od njih, ako ne i sve, veliko iskustvo i poticaj za rukometno napredovanje.
Ostaje nam žaliti što nismo došli u najjačem sastavu te ostvarili bolji rezultat.